29 Şubat 2008 Cuma

BAHARATLI PATATES VE SOSİS ŞİŞ

BAHARATLI PATATES
sevgili arkadaşım fatoş'un(fatoşun mutfağından) blogunda görüp hemen denediğim bu soslu patateslere biz bayıldık.patatas kızartmalarınıza yeni form kazandırmak isterseniz, işte tarifi :))
fatoşcuğum sanada çok teşekkürler canım...

3 büyükk patates
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik
kızartmak için:sıvıyağ

patateslerimizi parmak şeklinde doğrayıp baharatlarımızla harmanlayıp,kızgın yağda kızartıyoruz

SOSİS ŞİŞ
sosislerin uçlarını artı seklinde kesip.sosis,biber,domates,sosis şeklinde şişlere dizip kızartıyoruz.

28 Şubat 2008 Perşembe

arkadaşlık


arkadaşlık paylaşım,iyi niyet,bir olmak demek.
üzüntüyü,sevinci paylaşmak demek.
arkadaşlık sevgi demek,kıskanmadan safça sevmek,menfaat düşünmeden iyiliğini istemek demek.
kardeşlik demek...
aslında bu sözcükler o kadar uzatılabilir ki...sanırım kısaca güzel paylaşımlar demek.
çok şükür ki benim bu kavramlara uyan dostlarım,arkadaşlarım var çevremde.ve blogum sayesinde de bloglar arasında bir çok arkadaşım oldu.iyi ki kurmuşum blogumu.
hergün yeni birşeyler paylaşmak heycan veriyor ve sayenizde yeni birşeyler öğrenmek.
ama bloglar arasında yada dışarıda o kadar çok kendini bilmez insan var ki.arkadaş gibi sokulup
akrep gibi sokmaya çalışan ama zararı hep kendisine dokunan.bizlere birşey yapamayan.yalnızca kendini aşağılayan....
ben böyle insanları hep gerimde bıraktım ve onlar sayesinde gerçek dostlarımın kıymetini daha bir anladım.
bence şimdi,şuanda bizi üzen,sıkıntıya sokan yada zarar vermeye çalışan insanları sonsuza kadar hayatımızdan çıkarıp,
gerçek dostlarımıza,sevdiklerimize güzel duygularımızı haykıralım....
herkese etrafında gerçek dostlukların,arkadaşlıkların olduğu zamanlar diliyorum....

YOĞURTLU EKMEK


Tarif, tarif defteri forumundan sevgili arkadaşım yeşim(yetur)'e ait.ekmek makinem çalışmaya başladığında bu ekmekten pek umudum yoktu aslında.hamurun çok yoğun bir kıvamı vardı.ama sonuç inanılmaz lezzetli oldu.eşim defalarca iyiki almışız makineyi eşliklerinde ekmeğin yarısını götürdü bile:))
herkesin gönül rahatlığı ile uygulayabileceği enfes bir tat...
yeşimcim sanada paylaşımların için çok teşekkürler....

1 cup su(yazın normal,kışın ılık)
2 tablespoon yoğurt(oda sıcaklığında)
2 tablespoon sıvıyağ
4 cup un
1 teaspoon maya
1 teaspoon tuz
1 teaspoon şeker

malzemeler sırası ile makineye konulacak.beyaz ekmek programında pişirilecek.

not: teaspoon makineden çıkan küçük ölçek,
tablespoon makineden çıkan büyük ölçek.

27 Şubat 2008 Çarşamba

SÜTLÜ TARHANA ÇORBASI


Tarif sevgili selin çağlayana aittir.tarhana çorbasını sütlü denemediyseniz birde böyle deneyin derim ben....

4 dolu yemek kaşığı hazır tarhana
* 6 su bardağı su
* tavuk bulyon
* 2 su bardağı süt
* 50 gr. tereyağı
* Tuz, karabiber, pulbiber

Yapılışı:

* Derin bir tencereye tarhana, su,tavuk bulyon ve sütü alıp karıştırarak kaynatın.
* Kaynadıktan sonra terayağını ekleyin ve sürekli karıştırarak koyulaşana kadar orta
ateşte pişirin. Kıvamı çok koyu olursa su ya da süt ilave ederek ayarlayabilirsiniz.
* Tuz, karabiber ve pulbiber ilave edip sıcak servis yapın. Dilerseniz servis yaparken
bir miktar tereyağını kızdırıp pulbiberler yakarak çorbanın üzerine gezdirebilirsiniz.

26 Şubat 2008 Salı

PATATESLİ KOL BÖREĞİ

3 Yufka
4 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
içi için
4 orta boy patates(haşlanmış)
2 yemek kaşığı beyaz peynir
2-3 dal maydanoz(kıyılmış)
1-2 taze soğan yaprağı(kıyılmış)
tuz,karabiber,pulbiber,kekik,nane
üzeri için
1 yumurta (çırpılmış)

iç malzeme için,patatesleri diğer malzemelerle birlikte iyice eziyoruz.bir kapta yoğurt ve sıvıyağı iyice karıştırıyoruz.
yufkanın birini tezgaha açıyoruz.yarısına yoğurt-sıvıyağ karışımından sürüyoruz.yufkanın yarısını üzerine kapatıyoruz.yufkanın geniş kısmına iç malzemeden bolca ve uzunlamasına koyuyoruz kenarlarını içe kıvırıp rulo seklinde sarıyoruz.ikiye kıvırıp,yağlı kağıt serdiğimiz yada yagladığımız fırın tepsisine yerleştiriyoruz.diğer iki yufkayada aynı işlemi uygulayıp.üzerlerine çırpılmış yumurta sürüp çörekotu ve susam serpip,200 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz.

25 Şubat 2008 Pazartesi

EKMEK MAKİNEMDE İLK DENEMELERİM

ÇİKOLATALI KEK

BEYAZ(NORMAL)EKMEK


Sonunda ekmek makineme kavuştum:)) ve daha ilk denememde bile bu makineyi alarak ne kadar doğru bir şey yaptığımı anladım.
ilk denemem beyaz ekmek oldu.yumusacık,misler gibi,içine ne koyduğumu bildiğim ve tadı normal ekmeğe göre çok daha fazla güzeldi.
forumlarda ekmeyi tutturmanın çok zor olduğunu,defalarca telef olan malzemelerden sonra ideal ekmek yapmaya başlandığı gibi şeyler okudum.ilk yaparken o kadar çok korktum ki, ama çok şükür ki ben böyle bir sorunla karşılaşmadım.
yalnız bulunduğum şehir ve mutfağım çok nemli olduğu için kitabın önerisiyle hem kekte,hemde ekmekte ben unu 2 kaşık fazla koydum.
ikinci denememde çikolatalı kek oldu.çok çok hafif ve enfes bir kekim oldu.
iki tarifte,sibonun makinenin yanında verdiği kitapçığa ait.benim makinemin modeli sinbo 4709. üstelik bu kitapçıktaki tariflerinde fos çıktığı yazıyordu forumlarda.ben inatla denedim ve iyiki denemişim.harika bir ekmeğim ve kekim oldu.sanırım ben artık bu ekmek makinesinin yaptığı ekmekler dışında bir ekmek evime sokmayacağım.herkese böyle bir makineyi tavsiye ederim.

24 Şubat 2008 Pazar

ACILI ŞİNİTZEL VE FIRINDA KAŞARLI KAYIN MANTARI

ŞİNİTZEL İÇİN:
2 kişilik
2 tavuk göğsü(dövülmüş)
1 çay bardagı galeta unu
1 yumurta
1,5 çay kaşığı acı toz kırmızı biber
çay kaşığı ucuyla tuz ve karabiber
3 çorba kaşığı sıvıyağ
bir kapta galeta unu,toz biber,karabiber ve tuzu harmanlıyoruz.başka bir tabakta yumurtayı
çırpıyoruz.tavuk etlerini önce galeta ununa sonra yumurtaya sonra tekrar galeta ununa bulayıp,sıvıyağda kızartıyoruz.hemen servis yapıyoruz.

FIRINDA KAŞARLI KAYIN MANTARI İÇİN:
1 paket kayın mantarı
kaşar peyniri rendesi
1 çorba kaşığı tereyağı
tuz,karabiber
bir fırın kabına veya güveç bir kaba mantarları 2'ye keserek diziyoruz.üzerine tuz,karabiber serpiyoruz.tereyağını küçük parçalara bölüp üzerine serpiştiriyoruz.ısıtılmış fırında mantarları pişiriyoruz.pişen mantarların üzerine kaşar rendesi serpip,kaşarlar eriyinceye kadar fırında tutuyoruz.sıcak servis yapıyoruz.

23 Şubat 2008 Cumartesi

KUMPİR

2 kişilik
2 büyük patates
1 küçük kutu garnitür
4 kornişon turşu
2 yemek kaşığı mısır
2 sosis
tereyağ
1 büyük kase rendelenmiş kasar peyniri
ketçap
mayonez

patatesleri iyice yıkayıp kuruladıktan sonra, bir kaç yerinden çatalla delip fırında yada mikrodalgada pişiriyoruz.
diğer tarafta garnitürün suyunu süzüyoruz.turşuları minik minik doğruyoruz.turşu ve garnitürü karıştırıp mayonez ekliyoruz,tekrar karıştırıyoruz.
sosisleri küçük doğrayıp soteliyoruz.
pişen patatesleri bir tabağa alıp sıcakken, üzerinden kapak açıyoruz.içine 1 tatlı kaşığı tereyağ koyup,patatesin kabuğuna zarar vermeyecek şekilde,yağla birlikte,tatlı kaşığı yardımıyla eziyoruz.içine 3-4 çorba kaşığı kaşar rendesi koyup ezmeye devam ediyoruz.kenarlarını hafif dışa taşacak şekilde bastırıp,patatesin ortasında bir çukur oluşturuyoruz.bol hazırladığımız rus salatasından koyup,üzerine diğer malzemelerden istediğimiz kadar doldurup,isteğe göre ketçap ve mayonez sıkıp afiyetle yiyoruz.

22 Şubat 2008 Cuma

BOZDAĞ

bir hafta boyunca bütün türkiyeyi etkileyen soğuk hava dalgası,neredeyse burası hariç tüm şehirleri karlar altında bıraktı.bizde eşimle bu zevkten mahrum kalmamak adına bozdağa gittik.
ve iyiki gitmişiz inanılmaz keyifli ve mutlu bir gün geçirdik.özellikle bozdağda yediğimiz sucuk ekmek ve telesiyej keyfi herşeye değerdi:)))



GÜVEÇTE BAMYA

tarif,tarif defteri forumundan sevgili nuras'a ait.biz çok beğendik.bamyayı bir de böyle deneyin...

tencere gibi olan güveç kabının içine önce kuşbaşı et veya tavuğu ve doğranmış soğanları koy.Yağını koy.Bamya ve doğranmış domatesleri kat kat koy.1-2 diş sarımsak ,tuz,karabiber,biraz su ,1limonun suyunu ekle güvecin üstünü alüminyum folyoyla ört ve fırına yolla.İstersen bamyaya biraz haşlanmış nohutta ekleyebilirsin.ortalama 200 derecede 1,5 saatte pişiyor.

21 Şubat 2008 Perşembe

BLOGUMU NEDEN SEVİYORUM???


Sevgili blog arkadaşım nesrin beni blogumun en sevdiğim yanlarını sorarak mimlemiş.
nesrinciğime teşekkür ediyor ve hemen cevaplıyorum.

yeni arkadaşlıklar,yeni dostluklar kurmama yardımcı olduğu için,
yaptıklarımı,bildiklerimi,öğrendiklerimi paylaşmamı sağladığı için,
bana özel olduğu için,
resim çekme,tabakları süsleme yeteneğimi geliştirdiği için blogumu çok seviyorum. :)))

bende eger kabul ederlerse sevgili arkadaşlarım gözde(kalbe giden yol),didem(butikpasta),özlem(sofra özlemi) mimliyorum ;))))

KUSKUS ÇORBASI

çok pratik ve enfes bir lezzete sahip kuskus çorbasını mutlaka deneyin!!!

yarım su bardağı kuskus yada erişte
yarım çorba kaşığı domates salçası
1 kabuğu soyulup rendelenmiş domates
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
3 su bardağı su
yarım çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz

salçayı 1 çorba kaşıgı suda ezin.
3 su bardağı suyu bir tencereye alın.salça,domates,tuz,kırmızı tozbiber,sıvıyağ ve tereyağını ilave edip kaynatın.
kaynayan suya kuskus yada erişteleri ilave edip 15-20 dk. pişirin.sıcak servis yapın.

20 Şubat 2008 Çarşamba

ÇORBALI TAVUK

3-4 tavuk göğsü yada kemiksiz but kısmı
1'er adet havuç,kabak ve patates
1 paket krema
1 paket kremalı mantar çorbası
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

tavuk parçalarını kalın jülyen yada kuşbaşı doğrayıp borcama dizin.ayrı bir kasede kabak,havuç ve patatesi rendeleyin.krema ve çorbayı ekleyip karıştırın.
tavukların üzerine boşaltın.önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dk.pişirin.kalıbı fırından çıkarıp,rendelenmiş kaşar peyniri serpin.fırında 5 dk. daha tutup,çıkarın.sıcak servis yapın.

18 Şubat 2008 Pazartesi

GAZİANTEP'İN KAPALI PİDESİ

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 15

bu haftaki çay saati etkinliğine ev sahipliğini sevgili arkadaşım gül(gül'ün mutfağı) yapıyor.
bende etkiniğe bu mis gibi kokan,sıcak,yumusacık ve inanılmaz lezzetli kapalı pidemle katıldım. herkese yanında bol köpüklü ayran hediye ediyorum:)) gülüme etkinlikte kolaylıklar diliyorum.
tarif,tarif defteri forumundan sevgili yeşim'e(yetur) ait.yeşimcim sanada paylaşımların için çok tesekkürler.

hamuru:4 su bardağı un-1 türk kahvesi fincanı erimiş margarin-1 bardak süt-1 yumurta-1 paket instant maya -tuz
üzerine sürmek için:2 kaşık sıvı yağ-1 yumurta sarısı
iç harcı:250 gr kıyma-1 büyük soğan kavrulacak.kavrulduktan sonra kıyılmış maydanoz eklenecek.tuz-karabiberle talandırılacak
yapılışı: hamurumuzu yoğurup 20 dk. mayalıyoruz...6 eşit bezeye ayırıyoruz..
her bezeyi az un serperek oval açıyoruz...çok ince olmayacak....ortasına harcımızı koyup kenarlarını üstte birleştiriyoruz...yağlı yumurtamızı sürüp fırına veriyoruz....

ERZİNCAN LOKUMU


agızda dagılan bu kurabiyelerin tarifi sevgili ufuk mutfaktanın blogundan.Hem çok basit,hemde çok lezzetli..

250 gr oda sıcaklığında margarin ( veya tereyağı)
*1 su bardağı toz şeker
*1 yumurta
*1 paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un ( takriben 3 su bardağı ancak yinede kıvama göre artabilir.)
*Üstüne dökmek için pudra şekeri.
Hazırlanışı;
1. Pudra şekeri hariç tüm malzemeyi güzelce yoğurun.
2. Hamurun kıvamı kurabiyeden yumuşak, kekten daha yoğun olacak.
3. Hazırlanan hamuru dikdörtgen bir borcama yada tepsiye elinizle yayıp, üstünü düzeltin.
4.Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında üstü hafif kızarıncaya kadar pişrin. Çok kızartırsanız lokum sert olur.
5. Kızaran Erzincan Lokumunu fırından çıkarıp soğutun. İyice soğuduktan sonra küçük kareler halinde dilimleyerek, üstüne bolca pudra şekeri dökün. Afiyet olsun.

17 Şubat 2008 Pazar

GÜLEN YÜZLER

Tost ekmeklerinin üzerine birer dilim kaşar peyniri koyup,domatesden ağız,biberden göz ve zeytinden göz bebeği yapıyoruz.ısıtılmış fırında kasarlar eriyene kadar tutuyoruz.

16 Şubat 2008 Cumartesi

BALIK PASTA VE DENİZİMİN DOĞUM GÜNÜ


hayat arkadaşım,can yoldaşım,dünya meleğim...Öyle çok seviyorum ki seni ve senin bana kattıklarınla öylesine kusursuz ki hayatım.Öyle bi huzurlu,gururlu,mutlu,rahat ve öylesine onur duyuyorum ki bana yaşattığın efsanevi aşkla.Öylesine masal gibi ve öylesine bembeyaz ki yaşadıklarım.Ve biliyorum hayatım, öylesine ölümsüz ki içimde hisettiğim...
iyi ki,iyi ki ve iyi ki yüreğimdesin.
Hergün çoğalarak büyüyen aşkımıza şükürler olsun.
iyiki doğdun meleğim.
mutlu yıllar sana...
saglığın,gülücüklerin,ezgin,huzurun hayatından hiç eksik olmasın. sen hep gül gülbebegim.
seni çooooooookkkk seviyorum!!!!!!!!!!

Evet anlaşılacağı üzere dün eşimin doğum günüydü ve ona isteği üzerine balık pasta yaptım.bir örnek olmadığı için ilk basta zorlanıcağımı düşünsemde,yapımı oldukça kolay oldu.
kek ufuk mutfakta'nın blogundan süpriz keklere ait.çok severek yaptığım bir kek olduğu için bunu yapmayı uygun buldum.pasta oldukça hafif ve çooook lezzetli oldu.herkese tavsiye ederim.

Keki için
2 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
yarm su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2-3 su bardağı un

Kreması için
2 paket kremsanti
1,5 su bardağı süt

Keki ıslatmak için
yarım su bardağı hazır meyve suyu(ben portakal suyu kullandım)

süslemek için
mavi,kırmızı gıda boyası
jelibon

yumurta ve seker mikserde çırpılır.süt ve sıvıyağ eklenir ve çırpmaya devam edilir.un,kabartma tozu,vanilya elenerek ilave edilir.27x40 santimlik dikdörtgen fırın kabının tabanına yaglı kağıt serilir.yanları iyice yağlanıp,yanlarına çok az seker serpilir.
karışım içine dökülür.ısıılmış 180 derece fırında pişirilir.
pişen kek soğuduktan sonra kalıbından çıkarılır.kenarları kesilip atıtır.
kek oval kesilir.çıkan parçalarla kuyruk ve yüzgeç yapılır.
kekin her yeri meyve suyuyla ıslatılır.
bir kenarda 1,5 bardak sütle hazırlanmış krem santinin yarısından azı başka bir kaba ayrılır.fazla krem santiye kürdan ucuyla mavi gıda boyası eklenir iyice çırpılır.a kremsantiyede aynı sekilde kırmızı gıda boyası çok az eklenir ve hafif pembe olması saglanır.
balk seklindeki kekin gövdesine kalın bir tabaka mavi krem santi sürülür.yüzgeç ve kuyruğunada pembe kremsanti yine kalın bir tabaka sürülür.
üzerine jelibonlarla pul yapılır.çok az pembe krem santye kırmızı gıda boyası eklenerek kıpkırmızı bir renk elde edilir bununla balığın agzı yapılır.gözlerinede ister çikolata parcası ,ister kakaolu kremantiyle göz yapılır.buzdolabında bir kaç saat beklettikten sonra yada 1 gece servis yapılır.

15 Şubat 2008 Cuma

SEVGİLİLER GÜNÜ MENÜSÜ VE KAŞARLI BİFTEK





hazırladığım patates püresine ellerimle kalp şekli verip,haşlanmış bezelyelerle üzerine baş harflrimizi yazdım.







tost ekmeklerini ve salamları,kalp seklinde kurabiye kalıbıyla kesip,üst üste koyup,üzerlerine susam ve çörek otu serptim.ucuna boncuk taktığım kürdanları batırıp,servis yaptım.








KAŞARLI BİFTEK

süper lezzetli.....;))
4 dilim biftek
4 dilim tost ekmeği
4 dilim kaşar peyniri
2 diş sarmısak
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı süt
1 soğanın suyu
3 defne yaprağı
tuz,karabiber,kekik

soğanı rendeliyoruz .bir kaba soğanın suyunu ekliyoruz.
2 çorba kaşığı zeytinyağı,soğanın suyu,sütü,tuzu,karabiberi,defne yaprağını,kekiği karıştırıp,eti bu karışıda 1 gece dinlendiriyoruz.
sarmısakları eziyoruz.zeytinyağıyla iyice karıştırıp.ekmekleri arkalı önlü bu karışıma buluyoruz.
fırın tepsisine yan yana dizip fırında çok hafif kızartıyoruz.
biftekleri yagsız tavaya alıp arkalı önlü kızartıyoruz.
bifteklermizi kızarmış ekmeğimizin üzerine alıp,onunda üstüne birer dilim kasar peyniri koyuyoruz.
kaşarlar eriyene dek fırına veriyoruz.

14 Şubat 2008 Perşembe

SEVGİLİLER GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN!!!



Eşim,koruyucu meleğim...sen iyi ki hayatımdasın!o kadar çok seviyorum ki seni,o kadar çok içimdesin ki,1 kaç saatlik ayrılıklarımızda bile ölesiye hissediyorum yokluğunu...
ilahi bir aşk bu yaşadığımız,efsanevi bir güç,tanrısal bir sevda,yüce bir tutku,hergün daha büyük,hergün daha güçlü...
sevgililer günümüz kutlu olsun herşeyim!!!
seni çok seviyorum...
denzim herseyim diğer hediyen BURADA

13 Şubat 2008 Çarşamba

PAPATYA PRENSESİN MİMİ

Evet sevgili papatya prensesimin mimi sizler için renkli bir fotoğraf paylaşmak.bende sizin için bu resmi uygun buldum bakalım begenicekmisiniz???


bende eger kabul ederse sevgili arkadaşım mihriban'ı mimliyorum:)))

KÖRİLİ TAVUK SUYU ÇORBA

enfes bir tat.tarif tarif defteri forumundan sevgili yesim'e (yetur)ait.özellikle tavuğun yanına çok yakışıyor.mutlaka deneyin!!!

1 kurusoğanı küçük doğrayıp az sıvı yağda pembeleşene dek soteliyoruz.Üzerine 3 bardak tavuk suyumuzu ekleyip ( ben 1,5 tavuk suyu tableti ve 3 bardak su ile tavuk suyunu hazırlıyorum tavuk suyum olmadığı zaman )kaynatıyoruz.Ayrı bir kapta 1 yumurta sarısı,1,5 bardak süt 1 türk kahvesi fincanı un 1 çay kaşığı köri yi çırpıp kaynamakta olan çorbama ekliyorum.5 dk. kaynattıktan sonra ocaktan alıyorum.Serviste üzerine kırmızı biberli yağ gezdiriyoruz.
tadı hazır kremalı tavuk çorbasının aynısı oluyor.ama sağlıklı ve çok lezzetli.

11 Şubat 2008 Pazartesi

SUCUK KEBABI


hem görüntüsü çok hoş,hem pratik hemde acaip lezzetli.biz mangalda pişirdik ama fırının ızgara gözünde de enfes oluyor.sucuk tadından hoşlanan herkes mutlaka denemeli!
4 şiş için
1 büyük baş soğan(soyulup 4'e bölünmüş)
1 büyük domates(4'e bölünmüş.Benim domateslerim çok küçük olduğu için ben bütün kullandım)
2 çarliston biber(kalın yuvarlak doğranmış)
250 gr dana sucuk
büyük şişlere tüm malzemeleri istediğimiz sırayla diziyoruz.mangalda veya fırının ızgara gözünde pişiriyoruz.

10 Şubat 2008 Pazar

BROKOLİ SALATASI

bir bağ brokoli
2 diş sarmısak(ezilmiş)
1 limonun suyu
1 yemek kaşığı elma sirkesi
2 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz

brokoliyi kaynayan suya atıp 5-6 dk haşlıyoruz.bu arada diğer tüm malzemeleri bir kapta iyice çırpıyoruz.haşlanmış brokolimizi dallarına ayırıp üzerine sosumuzu döküp 30dk.kdar buzdolabında dinlendirip servis yapıyoruz.

TAVUK SUYU ÇORBA


1 litre tavuk suyu
yarım su bardagı sehriye(istenilen çeşit arpa,yıldız,tel...)
1 çorba kaşığı un
yarım limonun suyu
2 çorba kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığ tereyağı
1 çay kaşığı pulbiber yada acı tozbiber

bir kapta limon suyu,un,yoğurt ve yarım kepçe tavuksuyunu iyice tel çırpıcı ile çırpın.diğer tarafta tavuk suyunu kaynatın ve sehriyeyi ekleyin.sehriye yumusayınca hazırladığımız karışımı çorbaya yavaş yavaş ,çorbayı tel çırıcıyla karışırarak ekleyin.ocaktan almadan tuz ve karabiber ekleyin ve tereyagında kızdırılmış biberi çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.

9 Şubat 2008 Cumartesi

İKİ RENKLİ BİSKÜVİ PASTASI

lezzeti süper,görünümüde...üstelik oldukça hafif ve pratik...

1 paket kakaolu petit böurre bisküvi
1 paket sade petit böurre bisküvi
2 paket kakaolu puding(ben spangle kullandım)
1 litre süt

2 paket pudingi 1 litre sütle hazırlıyoruz.tepsimizi soğuk suyla çalkalıyoruz.kakaolü bisküvimizin üzerine 1 çorba kaşığı puding döküp, tepsiye diklemesine koyuyoruz.1 sade bisküvininde üzerine puding döküp pudingsiz tarafını tepsideki bisküvinin pudingli tarafına koyuyoruz.bir kakaolu bir beyaz şeklinde devam ediyoruz.en son kalan pudingi üzerine iyice sıvıyoruz.buzdolabında 3 saat dinlendirip verev verev kesrek servis yapıyoruz.yoksa pastamız 2 renkli görünmez.

8 Şubat 2008 Cuma

İŞKEMBELİ KURUFASÜLYE



(4 kişilik)
750 gr işkembe(temizlenmiş ve 5 santimlik seritlere bölünmüş)
2 arpacık soğan(her birine 2 diş sarmısak sokulmuş)
1 çorba kaşığı rendelenmiş kereviz
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı tereyağı
2 orta boy soğan(kabaca doğranmıs)
8 orta boy domates(kabukları soyulup,küp doğranmıs)
1 tatlı kaşığı karabiber
2 1/2 su bardağı sıcak tavuk suyu
450 gr fasülye(bir gece suda bırakılmış,7 su bardağı sda 1,5 saat haşlanmış)

işkembe,arpacık soğanı ve tuzun yarısını büyük bir tencereye koyup üstünü suyla örtünüz.tencereyi harlı ateşe oturtup,suyu kaynatınız.kaynayınca biraz altını kısıp 1 saat, işkembeler yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
tencereyi ateşten alıp delikli kepçeyle işkembeleri bir tabağa aktararak,bir kenarda tamamen soğumaya bırakınız.tencered kalan su ve soğanı atınız.
büyük bir güveçte(tencerdede yapabilirsiniz),soğan ve kerevizi tereyağında,arasıra karıştırarak soğanlar pembeleşinceye kadar kavurunuz.domatesi,kalan tuzu ve biberi ekleyip,10 dakika daha,arasıra karıştırarak pişiriniz.
güvece işkembeleri ekleyip,tavuk suyu ve haşlanmış fasülyeleri katınız.sürekli karıştırarak kaynatınız.kaynayınca ateşin altını kısıp,üstünü örterek 30 dakika daha pişiriniz.sıcak servis yapınız.

7 Şubat 2008 Perşembe

SOBELENDİİMMM ;))

sevgili serife (uğurböceğimleafiyetle) beni sobelemiş.tesekkür ediyorum kendisine ve hemen cevaplıyorum...

1) gercekleşmesini istediğim,olmasını hayal ettiğim şeyler?

5 kilo verebilmek :((
herşeyinin bana ait olduğu denize sıfır, şık ama küçük bir cafe açmak.
yağmur'umuzu bir kaç yıl içinde dünyaya getirmek ;))
eşimle ve yağmuşumuzla birlikte çoooook uzun sürecek bir dünya turuna çıkmak.
kendime ait jeepimin(freelander2) olmasını isterdim ;))) (eşime burdan duyrulur) ;))
en çok da eşimle birlikte şimdi ki gibi hep elele,saglıklı ve huzurlu bir ömür isterim...

2) hemen yapabileceğim halde neden beklediğimi bilmediklerim?

kaç haftadır aklımda olan keki yapmak
yarım kalmış kitabımı artık bir an önce bitirmek

3) bir daha dünyaya gelsem ve seçme şansım olsa?

yasım daha küçük ama yinede eşimi 4-5 yıl önce bulmak isterdim.çünkü onunla birlikte her zaman olduğumdan çok daha fazla mutluyum.

pisikoloji okumayı ve bir müzik aleti çalmayı çok isterdim.

bende eger kabul ederse arkadaşım sibeli(sibel'ce) sobeliyorum.

MARİNAT EDİLMİŞ PİLİÇ GÖĞÜSÜ

1 kırmızı biber
1 yeşil biber

marinat için
2 tane tavuk göğüsü
3-4 diş sarmısak
1 çorba kaşığı salça
3 çorba kaşığı sıvıyağ
3 çorba kaşığı süt
karabiber,kırmızıbiber,tuz,kekik

tavuk göğüslerini küçük küçük doğrayıp,bir kap içine alıyoruz.marinat için gerekli tüm malzemeleri ve jülyen doğranmış biberleri içine alıp,karıştırıyouz.
3-4 saat buzdolabında bekletip yagsız tavada kavuruyoruz.bibersizde hazırlıyabiliriz.

6 Şubat 2008 Çarşamba

KREMALI SICAK ÇİKOLATA

Sıcak çikoltayı 2 çay bardağı sütle hazırlıyoruz.üzerine 1 çay bardağı sütle hazırlanmış kremsantiden biraz krema sıkacağıyla sıkıp servis yapıyoruz.ben kremsantininde üzerine biraz pınarın kakao sosundan sıktım.enfes oluyor.aynı sekilde 1 fincan nescafeylede hazırlayabilirsiniz.

5 Şubat 2008 Salı

YUMURTA DOLMASI

Yumurtayi Haşliyoruz.boylamasina Ikiye Bölüp Sarilarini Bir Kaseye Aliyoruz.her Bir Yumurtaya Birer çay Kaşiği Beyaz Peynir Ve Mayonez Olacak şekilde Sarilarin Olduğu Kaseye Ekliyoruz.kasedeki Tüm Malzemeleri Iyice Ezip Yumurtalarn Ortasini Dolduruyoruz.üzerine Karabiber BAzilarinada Kirmizi Toz Biber Serpip Servis Yapiyoruz.Yumurtanın içine doldurduğumuz kısmı krema sıkacağına koyup sıkarakta seris yapabiliriz.

4 Şubat 2008 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA


tarif lezzet dergisine aittir.

  • 500 gr asma yaprağı
  • 2 su bardağı dolmalık pirinç
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 2 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 tatlı kaşığı kuşüzümü
  • Tuz, karabiber, nane

  • Pirinci yıkayıp ılık suda ıslatın ve 30 dakika bekletin. Süzüp durulayın. Soğanı soyup kıyın.

    * Zeytinyağını tencereye alıp soğanı ekleyin. Biraz pembeleştirip süzülmüş pirinci ilave edin. 1-2 dakika kavurun. Fıstık, üzüm, tuz ve baharatı ilave edip karıştırın, ocaktan alın.

    * Asma yapraklarını tuzlu kaynar suda sararıncaya kadar haşlayıp süzgece alın.

    * Bir tepsinin içinde yaprakları tek tek açarak hazırladığınız iç malzemeden ortalarına ekleyip sigara şeklinde sarın. Tencereye dizip üzerine bir tabak kapatın. 2 su bardağı ılık su ilave edip ağır ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın.

    * Sarmaları servis tabağına alıp üzerine 1 kaşık sızma zeytinyağı gezdirin. Limon dilimleriyle süsleyip servis yapın.

    3 Şubat 2008 Pazar

    PUF PASTACIKLAR

    PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ ''13"


    Bu haftaki çay saati etkiniğine ev sahipliğini sevgili arkadaşım hunerlieller yapıyor.tarifimizi etkinlik için özel olarak hazırladım.kendisine etkinlikte kolaylıklar diliyorum.
    tarifi tarif defteri forumundan sevgili yetur'a aittir.çok nefiss bu pastacıkları mutlaka deneyin!!

    hamuru:

    3 su bardağı un

    -1 su bardağı yoğurt-

    1 çay kaşığı karbonat-

    1 çay kaşığı tuz-

    2 yemek kaşığı pudra şekeri

    kreması çilekli,muzlu,çikolatalı vb...creme ole yada sevdiğiniz bir krema (zamanınız varsa)

    hamuru yoğurun. 1 cm. kalınlıkta merdane ile açın. su bardağı ile yuvarlaklar kesin. bol yağda kızartın. soğuyunca pufları ikiye kesin... içine krema pompası ile krema sıkın ve üzerine pudra şekeri eleyin....


    hamurumuzda yumurta kullanılmıyor....

    bu hamurdan 20 tane pasta çıkıyor...

    2 Şubat 2008 Cumartesi

    SAKALA SARKAN ÇORBA

    tarif tarif defteri forumundan aynur sultan adlı üyeden alınmıştır.çok lezzetli ve değişik bir çorba. geçen yıldan beri sık sık yapar oldum:))


    1 su bardağı yeşil mercimek (haşlanacak )
    1 su bardağı erişte
    4 su bardağı etsuyu
    1 limonun suyu
    1 yemek kaş salça
    yağ, tuz, karabiber

    Et suyu ,limon suyu ,tuz , karabiber kaynatılır . Haşladığnız mercimek et suyuna katıp 5 dak pişirilir .Erişte katılır pişirilir.pişmeye yakın kenarda yağ salçayla kavrulur çorbaya aktarılır 2 dak daha kaynatılıp altı kapatılır .

    1 Şubat 2008 Cuma

    TAVUK KÖFTESİ


    tarif lezzet dergisine aittir.müthiş bir lezzete sahip,tadı biraz tavuk kroketi andırıyor ve çok az sıvıyağda kızartıldığı için gayet hafif.mutlaka mutlaka mutlaka deneyin!!!! :))


    2 tavuk göğüs eti
    3 dilim bayat ekmek içi veya 4-5 yemek kaşığı galeta unu
    1 soğan(kıyılmış)
    5-6 dal maydanoz(kıyılmış)
    2 yumurta
    galeta unu
    3 çorba kaşığı sıvıyağ
    tuz,karabiber

    tavuk etlerini rondadan geçirerek kıyma haline getiriyoruz.
    bayat ekmekleri ıslatın ve suyunu sıkın.
    kıymaya,ekmek,1 yumurta,soğan,maydanoz,tuz ve karabiber ekleyin.iyice yoğurun.
    yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp büyük uzun köfteler yapın.
    kalan 1 yumurtayı iyice çırpın.galeta ununu geniş bir tabağa yayın.
    köfteleri önce galeta ununa sonra yumurtaya sonra tekrar galeta ununa bulayıp sıvıyağda çevirerek kızartın.
    sıcak servis yapın.