22 Haziran 2008 Pazar

PATATESLİ MAKARNA

Yine tarif defteri forumundan bir tarif :)))
sevgili nihalcemre'ye ait.kendisine paylaşımları için çok tesekkür ediyorum :)
çok farklı ama çok lezzetli...

1 paket makarnayı haşlıyoruz 2-3 adet patatesi rendeliyoruz az sıvıyağla tuz,biraz su ve 2 diş ezilmiş sarmısağı ekliyoruz kapağını kapatarak ara ara karıştırıyoruz patatesler yumuşayınca 1 kaşık salça, ve pul biber ekliyoruz piştikten sonra ocaktan alıp bir kaç dal kıyılmış maydanoz ekleyip,makarnanın üzerinde hemen servis yapıyoruz.

FARKLI BİR KAHVEYE BUYURMAZMISINIZ ??? :))))


Sevgili papatya68'in blogunda gördüğüm bu değişik kahveyi denedim...
bu lezzetli kahvenin tarifi için buradan papatya arkadaşımıza tesekkürlerimi yolluyorum... :))) :)))

2 YEMEK KAŞIĞI NESKAFE,
2 YK.Coffe-mate,
2YK. SICAK ÇİKOLATA,(TOZ HALDE)
2 YK. TOZŞEKER,
2 YK. KARAMELLİ NESKAFE,
2 YK. HAFİF KAVRULMUŞ ÇEKİLMİŞ FINDIK,
1 PAKET VANİLYA,
2 KAŞIK TOZ HALİNDE KREM ŞANTİ,
Bunların hepsini bir kavanozda karıştırın ve arzu ettiğiniz zaman kaynar suyla hemen yapıp için
YANINA ÇİKOLATA VE KURABİYE ÇOK YAKIŞIYOR

21 Haziran 2008 Cumartesi

TANGLİ ENFES YAZ TATLISI

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 25


Tarifi,tarif defteri forumundan sevgili arkadaşım yeşim'den(yetur) aldığım bu harika yaz tatlısını mutlaka denemenizi öneririm.
burdan da tarifi porselen demlik çay saati 25'e ev sahipliği yapan sevgili hülyaya gönderiyorum.kendisine etkinlikte kolaylıklar diliyorum...

1 paket portakallı tang
1 çay bardağı mısır nişastası
1 çay bardagı şeker
5 çay bardağı su
tüm malzemeyi muhallebi pişirir gibi pişirip,soğuk suyla çalkalanmış borcama döküyoruz.
üzerine 1 kat kakaolu bisküvi diziyoruz.
1/2 litre süt
1 çay bardagı mısır nişastası
1 çay bardağı seker
1 paket vanilya
tüm malzemeyi muhallebi yapar gibi pişirip,kepçeyle bisküvilerin üzerine yavaşça yayıyoruz.
5-10 dk sonra buzdolabına alıp en az 2-3 saat buzdolabında soğutup dilimliyerek servis yapıyoruz.

19 Haziran 2008 Perşembe

SOYA SOSLU SÜTE YATIRILMIŞ HİNDİ BİFTEĞİ

yumuşacık ve enfes bir tat için mutlaka deneyin :))
Aynı şekilde tavuk göğüsüyle ve jülyen yada kuşbası doğranmış hindi yada tavuk etiylede yapılabilir.
hindi bifteklerini dar bir kaba alıyoruz.üzerini geçecek kadar süt ekliyoruz.eklediğimiz süte göre bir kaç yemek kaşığı soya sosu döküp hafifçe karıştırıyoruz. en az bu sosta etleri 45dk-1 saat arasında bekletip çok az zeytinyağı koyduğumuz tavada pişiriyoruz.

FIRINDA KABAK MÜCVERİ

Çok hafif ve çok lezzetli...

3-4 kabak(rendelenmiş)
3-4 diş sarmısak(ezilmiş)
1 yumurta
100 gr beyaz peynir
bir kaç dal taze soğan(kıyılmış)
isteğe göre kıyılmış dereotu ve maydanoz
kimyon,tuz,karabiber,acı kırmızı toz biber
biraz un(2-3 yemek kaşığı kullandım)
1 yemek kaşığı sıvıyağ

tüm malzemeyi derince bir kapta harmanlıyoruz.yağlanmış tepsiye yayıyoruz.ısıtlmış 180 derecelik fırında pişmeye bırakıyoruz.

18 Haziran 2008 Çarşamba

EKŞİLİ ÇITIR HAMSİ

hem çok pratik hemde inanılmaz lezzetli...

Yumurtaları, limon suyu ve sirke ile çırpın. Hamsileri önce yumurtaya sonra da çıtır pane harcına bulayın ve kızgın yağda 5-10 dakika kızartın. Pişen hamsileri fazla yağlarını atmaları için kağıt havlu üzerine çıkarın. Sıcak olarak servis edin

ÇÖKERTME KEBABI

müthiş bir lezzet...

400 gr dana kontrfile (Jülyen doğranmış)
4 büyük patates(ince,kibrit şeklinde doğranmış)
2 çorba kaşığı tereyağı
sarmısaklı yoğurt
kırmızıbiber,tuz,kimyon,karabiber
etleri yağsız tavada pişirin.etler pişmeye yakın.baharatları ekliyoruz.1-2 karıştırıp,tereyağı ekliyoruz.tekrar 1-2 karıştırıp ocaktan alıyoruz.
patatesleri fritözde kızartıyoruz.patatesleri servis tabagına alıp,üzerine sarmısaklı yoğurdu döküyoruz,onunda üzerine yağla birlikte etleri döküyoruz.
domates,sivribiber yada maydanozla süsleyip servis yapıyoruz.

17 Haziran 2008 Salı

FIRINDA HİNDİ BUDU

tek kelimeyle enfessssssss....

Fırın tepsisini yağlıyoruz.fırın tepsisine bıcakla bir kaç yerinden çizdiğimiz budumuzu yerleştiriyoruz.üzerine yarım limonun suyunu iyice sürüp seker serpiyoruz.bu kızarmasını ve lezzet vermesini saglıyor.
4-5 patatesi soyup kalınca doğruyoruz.ve budumuzun etrafına yerleştiriyoruz.budumuzun ve patateslerimizin üzerine bolca kekik serpiyoruz.
sadece patateslerimizin üzerine tuz ve karabiber serpiyoruz.
budumuzun ve patateslerimizin üzerine küçük parçalar halinde tereyağ serpiyoruz.
200 derecelik ısıtılmış fırında 45 dk- 1 saat arasında pişiriyoruz.


KIYMALI MAKARNA

1 paket spaghettı makarna
1 adet et veya tavuk bulyon(isteğe göre)
sosu için
1 büyük baş soğan(ince kıyılmış)
1 büyük domates(küçük küçük doğranmış)
250-300 gr kıyma
1 yemek kaşığı tereyağı
tuz,karabiber,kimyon,pulbiber,fesleğen

makarnayı 8-9 dakika et tableti eklediğimiz suda haşlayıp süzüyoruz.makarnamız haşlanırken
tavada tereyağını eritiyoruz.soğanları hafif effaflaşıncaya kadar kavuruyoruz.kıymayı ekliyoruz.kıymanın pişmesine yakın baharatları ekliyoruz.bir iki çevirip domatesleri ekliyoruz ve 5-6 dk kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
süzdüğümüz makarnaları servis tabaklarına paylaştırıp üzerlerine kıymalı sosu dökerek sıcak servis yapın.

BEZELYE SAKLAMAK

bezelyeleri temizliyoruz.iyice yıkayıp istediğimiz büyüklükte parçalara ayırıp buzdolabı poşetlerine dolduruyoruz.ağızını sıkıca baglayıp derin dondurucuya kaldırıyoruz.
yemeklerde çözülmesini beklemeden kullanıyoruz.

15 Haziran 2008 Pazar

KIŞLIK BAKLA SAKLAMAK

Baklaları yıkayıp fasülye temizler gibi temizliyoruz.3-4 santimlik parçalara bölüyoruz.her temizleyip böldüğümüz parçayı limonlu suya atıyoruz.limonlu su için 1 yada yarım limonun suyunu büyük bir kase suyla karıştırarak elde ediyoruz.5 dk. limonlu suda beklettikten sonra baska derin ve büyükçe bir kaba alıyoruz baklalarımızı ve üzerini geçeçek kadar kaynar su döküyoruz.5-10 dk. bu şekilde bekledikten sonra süzüp buzdolabı poşetlerimize dolduruyoruz.havasını güzelce aldırıp agzını sıkıca kapatıyoruz.
baklaları hazırlarkende çözülmesini beklemeden kullanıyoruz. :))

ÇITIR BAGETLER

enfes bir lezzet...

Piliç bagetlerini 10-15 dk. haşlayın.bagetleri önce çırpılmış yumurtaya daha sonrada çıtır pane harcına bulayın.kızgın yağda kızartın. Pişen parçaları fazla yağını alması için kağıt havlu üzerine çıkarın. Sıcak olarak servis edin.

14 Haziran 2008 Cumartesi

TAVUK CİĞERİ SOTE

1 paket tavuk ciğeri
2 domates
3 biber
tuz,karabiber,kırmızı toz biber,pulbiber
1 çorba kaşığı tereyağı
domatesin kabuklarını soyup küp doğrayalım.biberi ve ciğeride küp doğrayalım.
tavada yağı eritip ciğeri bir kaç dakika kavuralım.biberi ekleyelim bir kaç dakikada bu şekilde kavurup baharatları eleyelim.1-2 çevirip domatesleri ilave edelim.arada karıştırarak pişmeye bırakalım.sıcak servis yapalım.
yanına özellikle patates püresi ve ayran çok yakışıyor :))
ben bazen içerisine 1-2 diş ezilmiş sarmısağı ciğerle birlikte ekleyerek de pişiriyorum.o şekilde de çok lezzetli oluyor..

FIRIN TORBASINDA TÜRLÜ


2 kabak (kabukları soyulup,kuşbaşı doğranmış)
1 patlıcan (alaca soyup,iri kuşbası doğranmış)
2 domates (kabukları soyulup,kuşbası doğranmış)
5-6 sivri biber (1'er santim aralıklarla doğranmış)
2 soğan (küçük küçük doğranmış)
1 baş sarmısak (ezilmiş)
10-15 adet taze fasülye (her biri 3'e kesilmiş)
250 gr parça piliç eti (küp doğranmış)
yarım tatlı kaşığı kimyon
3/4 çay bardağı sıvıyağ
1.5 türk kahve fincanıyla su
tuz,karabiber

bütün sebzeleri büyükçe bir kaba alalım. içine piliç etini,tuzu,karabiberi ve kimyonu ekleyip,harmanlayalım.10-15 dk. sebzelerin sulanmasını bekleip sıvıyağ ekleyelim ve tekrar harmanlayalım.fırın torbasına doldurup,suyu ilave edelim.torbanın kendi teli ile ağızını baglayalım.torbyı yatık olarak tencereye yerleştirelim.içine 1 parmak su doldurup,torbanın üstüne bıçakla bir delik açalım.tencerenin kapagını kapatıp,kısık ateşte pişmeye bırakalım. sebzeleri poşetin içindeki suyuyla birlikte servis yapalım.



13 Haziran 2008 Cuma

DİYET KAHVALTI TABAGI


7-8 adet cherry domatesi
1-2 salatalık
bir kaç dal maydanoz
1 küçük parça yağsız peynir(lıght kasar peyniri kullandım)
4-5 tane zeytin
çok az kuru nane

tüm malzemeyle resimdeki gibi tabagımızı süsleyip afiyetle ekmeksiz olarak ara öğünlerde yada 1 dilim tam bugday ekmeği ile kahvaltılarda tüketebiliriz.çok doyurucu ve aynı zamanda kalorisi çok düşük. :))

12 Haziran 2008 Perşembe

MUZLU MISIR GEVREKLİ SOĞUK PASTA


3 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı un
tüm malzemeyi bir tencereye alıp puding yapar gibi pişiriyoruz.kaynadıktan sonra 1 yemek kaşığı margarini ekleyip ocaktan alıyoruz.
1 poşet krem şantiyi 1 çay bardağı sütle hazırlıyoruz.
2 muzu küp küp doğruyoruz.
hazırladığımız pudinge kremşantiyi ekleyip tel çırpıcıyla karıştırıyoruz.
1 su bardağı fındık parçaları
2.5 su bardağı mısır gevreği ve muzları ekleyip karıştırıyoruz.
bir kaba streç folyo serip,içine karışımı döküyoruz.ve derindondurucuda 1 gece bekletiyoruz.servis yapmadan 20 dk. önce çıkarıp dilimleyerek servis yapıyoruz.

PASTIRMALI YUMURTA

3 yumurta
6-7 dilim pastırma
1 tatlı kaşığı tereyağı
isteğe göre çok az karabiber

kapaklı bir teflon tavada tereyağı eritiyoruz.pastırmaları yan yana dizip arkalı önlü hafifçe öldürüyoruz.yumurtaları kırıp,tavanın kapağını kapatıyoruz.kısık ateşte 5-6 dk. pişirip isteğe göre çok az karabiber serpiyoruz. sıcak servis yapıyoruz.

8 Haziran 2008 Pazar

YAĞLI CİLTLERE ÖZEL LİMON VE YOGURT MASKESİ

Antiseptik ve sıkılaştırıcı özelliği olan limon sivilce ve akneleri yok ederek,yağ dengesini düzenler.
cildi canlı ve pürüzsüz bir görünüme kavuşturur.
yoğurt ise cildi besler,nemlendirir ve yağ miktarını dengeler.

YOGURTLA SİYAH NOKTA MASKESİ
1 kase yoğurda 1 limonun suyunu karıştırıp,gözlerimize değmeyecek şekilde sürüyoruz.15 dk. bekletip ılık suyla yıkıyoruz ve günlük nemlendiricimizi uyguluyoruz.bu maske haftada 1 kere uygulanabilir.

ÇITIR MEZGİT

1 kg ağırlığındaki mezgiti filetosuna ayırıyoruz.bir kasede 1 tatlı kaşığı un,1 çorba kaşığı galeta unu ve biraz tuzu harmanlıyoruz.başka bir kaseye 1 yumurtayı kırıp çatal yardımıyla çırpıyruz.
tavada sıvıyağı kızdırıp,mezgit filetoyu önce yumurtaya sonra galeta unlu karışımımıza bulayıp arkalı önlü kızartıyoruz.
ben pınarın mezgit filetosunu kullandım.içerisinde galeta unlu karışımda bulunmaktadır.çok pratik olduğu için acil zamanlarınızın kurtarıcısı olabilir.