20 Mayıs 2009 Çarşamba

MOZARELLALI SALATA

Yarım mozarella peyniri
1 kırmızı marul
4-5 adet çeri domatesi
2-3 adet küçük salatalık
2-3 adet siyah zeytin
kırmızı marul yapraklarını servis tabağına uçları ortada kalacak şekilde yerleştirin.üzerini domates,peynir,salatalık vede zeytinlerle süsleyerek servis yapın.

16 Mayıs 2009 Cumartesi

LİMONLU CHEESECAKE


Cheesecake'i bu kadar sevmemin nedeni; kahve tutkumdan dolayı, cheesecakelerin kahvenin yanında çok uyumlu olması mı yoksa peynirli herşeyi sevmemden mi kaynaklanıyor tam bilemiyorum fakat bildiğim tek gerçek ben cheesecakelere bayılıyorum. :))
ayrıca limonlu tüm lezzetlere biten biri olarakta limonlu cheesecake benim baş taçlarımdan.
dışarıda oldukça fazla limonlu cheesecake tercih etmeme rağmen daha önce evde hiç denememiş olmamın,bu tarifi denedikten sonra büyük kayıp olduğuna karar verdim.
kesinlikle tadı,lezzeti ve kıvamı tam yerinde olan bu tarifi şiddetle denemenizi tavsiye ediyorum...

tabanı için
2 paket eti burçak bisküvi
125 gr eritilmiş margarin

peynirli ara kat için
500 gr labne peyniri
110 gr toz şeker
2 yumurta
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi

limonlu jel için
45 gr margarin
1 yumurta
3 limonun suyu
110 gr tozşeker

bisküvileri robotta çekerek un haline getiriyoruz.erittiğimiz margarinle iyice karıştırıp,tabanına yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıba bastırarak yayıyoruz.
buzdolabında yarım saat dinlendiriyoruz.
bir kasede peynir,şeker ve limon kabuğu rendesini çırpıyoruz.çırparken tek tek yumurtaları ekliyoruz.buzdolabında dinlendirdiğimiz bisküvilerin üzerine yayıyoruz.
170 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dakika pişiriyoruz.
oda sıcaklığında soğumaya bırakıyoruz.
limonlu jel için
cam bir kaseye tüm jel malzemelerini koyuyoruz.ocağın üzerinde kaynar su dolu olan tencerenin üzerine oturtup sürekli karıştırarak yaklaşık 15 dk. kıvam alana kadar pişiriyoruz.cheesecakenin üzerine yavaşça yayıp buzdolabında en az 4 saat dinlendirip dilimleyerek servis yapıyoruz.

EKMEK MAKİNESİNDE SANDVİÇ POĞAÇA

mayalı hamurlu olan tarifleri elde yoğurup,mayalanmasını tutturmak hep uğraştırıcı gelmiştir bana.bende artık normal mayalı tarifleri ekmek makinesine uyarlayarak pizza,pide ve poğaça hamurlarımı ekmek makinamın hamur programında hazırlıyorum.üstelikte elde hazırladığım mayalı hamurlardan çok daha iyi sonuç alıyorum...
poğaçanın lezzetine gelince hiç beklemeden deneyin derim ben...

3 su bardağı un
1 paket dr oetker instant maya
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
1 yumurta(bir kapta hafifçe çırpılmış)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı toz şeker
yarım çay bardağı ayçiçek yağı

iç malzeme için
100 gr beyaz peynir
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz

ekmek makinesinin kabına sırasıyla su,süt,tuz,şeker,yumurta,yağ,un ve mayayı ekleyip hamur yoğurma programında makineyi çalıştırıyoruz.
program sona erdikten sonra kabı makineden çıkartıyoruz.elimizi hafifçe unlayıp hamuru bir kaba alıyoruz.
yine ellerimizi arada hafifçe unlayarak ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizde yuvarlıyoruz.
yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz.10 dk. tepsi mayasının gelmesini bekleyip,ısıtılmış 190 derece fırında pişiriyoruz.
iç malzeme için peynir ve maydanozu bir kapta karıştırıyoruz.
pişen sandviçlerimizin ortasından tam kopmayacak şekilde kesiyoruz.peynirli harcımızı ortalarına paylaştırdıktan sonra servis tabaklarına alarak servis yapıyoruz.

GÜVEÇTE MEYHANE PİLAVI

1 çay bardağı sıvıyağ
2 su bardağı pilavlık burgur( soğuk suyla yıkanmış)
200 gr kıyma
172 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 paket knorr meyhane pilav harcı
3 su bardağı sıcak su

yayvan bir tencerede yağı kızdırıp kıymayı kavurun.daha sonra içine bulguru,pilav harcını ve sıcak suyu koyup karıştırın.
kısık ateşte pişirip dinlendirdikten sonra güveç kaplarına eşit olarak paylaştırın.
üzerine kaşar peyniri serpip ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirip sıcak servis yapın.

TERİYAKİ SOSLU HİNDİ

hindi yerine tavuklada deneyebileceğiniz,pratik vede inanılmaz lezzetli bu yemeğin bağımlısı olabilirsiniz...

500 gr hindi yada tavuk göğüs eti (kuşbaşı doğranmış)
yarım şişe(75ml) teriyaki sosu
yarım çay bardağı ayçiçek yağı

tüm malzemeleri bir kapta iyice karıştırıp yaklaşık 30 dk. buzdolabında dinlendiriyoruz.
daha sonra bir tavaya sos suyunu fazla sıkmadan etlerimizi alıyoruz.etler iyice pişinceye kadar
kavuruyoruz.sıcak servis yapıyoruz.

NOT: tuz yada herhangi bir baharat ve de tavaya extra yağ koymaya gerek yoktur.eğer kavrulurken etler çok kurursa etlerin dinlendiği sostan 1 kaç kaşık tavaya ekliyebiliriz.

DR. OETKER KELEBEK PASTA


Dr. oetker'ın yeni çıkan bu ürününü markette görür görmez hemen kaptım ;))
özellikle yazın çocuklarınız vede misafirleriniz için hazırlıyabileceğiniz hafif vede lezzetli bir tat...
fiyatı 5lira civarı olan bu lezzetin içinde
un karışımı,kreması,jeli,çiçek şeklinde süsleme şekeri,4 değişik princess lillifee etiket kartı vede kutunun içindede kesip boyamak için resimler bulunuyor.


15 Mayıs 2009 Cuma

SEBZELİ MAKARNA

1 paket makarna
2 orta boy patlıcan
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 orta boy kuru soğan
2 diş sarmısak
2 orta boy kabak
2 domates
3 tatlı kaşığı domates salçası
3 tatlı kaşığı biber salçası
2 su bardağı makarnanın haşlama suyu
1 demet maydanoz

patlıcanlar alacalı soyulup küp küp doğranır.tuzlu suda 20-30 dk. bekletilir.
patlıcanlar yıkanıp süzüldükten sonra bir kenarda bekletilir.
kabaklar kazınıp küp küp doğranır.domatesler rendelenir.soğan ve sarmısak kıyılır.
büyük bir tavada zeytinyağı kızdırılıp soğan ve sarmısak 1-2 dk. kavrulur.üzerine patlıcanlar eklenir ve 5-6 dk daha pişirilir.kabaklar eklenir 2-3 dk. sonra domatesler eklenir.biber ve domates salçalarıda eklendikten sonra 5 dk daha pişirilir.
diğer tarafta makarna 1 tablet et bulyon koyduğumuz suda tarifine göre pişirilir.
pişen sıcak makarnanın suyundan 2 su bardağı kadarı sosa eklenir.sos kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.kaynayan sos makarnaya eklenerek 2 dakika ocakta ısıtılır.üzerine ince kıyılmış maydanoz eklenerek sıcak servis yapılır.