19 Eylül 2010 Pazar

MANTILI ÇORBA

200 gr mantı
1 kuru soğan (küp şeklinde doğranmış)
1 çay bardağı bezelye
1 çay bardağı mısır
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
7 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı un
1 et bulyon
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı pulbiber

soğanları zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
salçayı ekleyip 1-2 dk. daha kavuruyoruz.sıcak suyu ve et bulyonu ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
kaynadıktan sonra mantıları ekliyoruz.unu küçük bir kasede suyla incelterek çorbaya ekliyoruz.
mantılar yumuşamaya başladıktan sonra bezelye ve mısırları ilave edip pişiriyoruz. nane ve pulbiber serpip ocaktan alıyoruz.sıcak servis yapıyoruz.

5 yorum:

Unknown dedi ki...

Ellerine emeklerine saglik nefis bir corba afiyetler olsun .Hayirli aksamlar öptüm.

lezzet sarayı dedi ki...

değişik olmuş . ellerine sağlık

fuat gencal dedi ki...

Merhabalar, Süper görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.(Bugün bloglardan seçmelerde lezzet adasının saç kavurması tarifi yayınlandı.(http://gencalsabahattin.blogspot.com/)
Sizinde her pazartesi yayınlamasını istediğiniz yemek tariflerinizi beklerim.

Saygılarımla.

Gönülünce dedi ki...

Nefis bir çorba olmuş ellerine sağlık canım...

Sevgiler...

sarımutfak-hande dedi ki...

görünce canım çekti doğrusu çok güzel görünüyor ellerine sağlık