31 Mart 2012 Cumartesi

İSVEÇ KÖFTESİ

250 gr dana kıyma
250 gr kuzu kıyma
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı mısır unu
4 yemek kaşığı galeta unu
2 yumurta
1/2 çay bardağı süt
1 soğan (kıyılmış)
1/2 çay bardağı ayçiçek yağı
tuz,karabiber,yenibahar
SOSU İÇİN:
2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı et suyu

galeta ununu süt ile ıslatın.
1 yemek kaşığı tereyağında soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.
kıymayı ekleyip çok hafif pişirin.ocaktan alıp baharatları ekleyip karıştırın.
biraz soğuyunca bir kaseye alın.süt ile ıslatılmış galeta unu,mısır unu,yumurtaları ekleyip yoğurun.
ceviz iriliğinde parçalar koparıp yuvarlayın.kalan tereyağı ve ayçiçek yağını tavaya alıp kızdırın.
köfteleri kızartın.
tavadaki yağı başka bir tencereye süzün.un ekleyip kavurun.et suyu ve sirkeyi ekleyip hafif sulu bir sos elde edene kadar pişirin.
sosu köftelerin üzerine gezdirerek servis edin.

11 Mart 2012 Pazar

ÇERKEZ ÇORBASI


1 su bardağı aşurelik bugday
1 su bardağı haşlanmış mısır
200 gr tavuk göğsü
1 su bardağı yoğurt
2 yumurta
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı sıvıyağ
30 gr tereyağı
6 su bardağı sıcak tavuk suyu
tuz,kuru nane

bugdayı bir gece önceden suda bekletin.suyunu süzüp haşlayın ve tekrar süzüp kenarda beklemeye alın.
tavuk göğsünü bol suda haslayıp 6 su bardağını çorba için ayırın.
tavuğu didikleyin.
terbiyesi için:
yoğurt,1 çorba kaşığı su ve yumurtayı çırpın.
yağları tencerede ısıtın.çırpma teli ile sürekli karıştırarak unu ilave edin.
azar azar tavuk suyunu ekleyin.buğday ve mısırı ekleyip 1 tasım kaynatın.tavuğu ekleyip 5 dk. daha pişirin. hazırladığımız terbiyeye çorbamızdan 1 kepçe döküp karıştırın ve azar azar sürekli karıştırarak çorbaya ekleyin. 5 dk. kaynatın.tuz ve nane ekleyin.1-2 dk. sonra ocağı kapatın. 10 dk. dinlendirdikten sonra sıcak servis yapın.

FIRINDA ÇITIR PATATES


Patatesleri biraz büyükçe doğrayıp hafif diri kalacak şekilde haşlıyoruz. bir kasede yumurta akını çatal yardımı ile hafifçe çırpıyoruz. başka bir kasede galeta unu,sarımsak tozu,tuzu ve pulbiberi karıştırıyoruz.
patatesleri önce yumurta akına sonrada hazırladığımız pane harcına bulayıp,yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.
ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.