27 Eylül 2012 Perşembe

FAS USULÜ KAYISILI TAVUK

6 tavuk baget
6 soğan
5 domates (küp doğranmış)
1 tutam safran
3 çorba kaşığı sıcak su
6 kuru kayısı
2 çorba kaşığı bal
2 çay kaşığı tarçın
5-6 dal kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı toz zencefil
1 çay bardağı zeytinyağı
tuz,karabiber

3 soğanı ince dilimliyoruz.3 soğanıda küp doğruyoruz. kayısıları zar şeklinde doğruyoruz.
derin bir kasede küp soğan,3 çorba kaşığı suda eritilmiş safran,kayısı,bal,tarçın,zencefil,maydanoz,zeytinyağı,tuz ve karabiberi karıştırıyoruz.
derin güvecin tabanına bagetleri yerleştiriyoruz. sırasıyla dilimlenmiş soğan,domates ve sosu yayıyoruz.
kapagını kapatıyoruz ve ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 90 dk. pişiriyoruz.
sıcak servis yapıyoruz.

1 Eylül 2012 Cumartesi

BARBEKÜDE PİRZOLA

1 kg pirzola
3 tatlı kaşığı bal
7 çorba kaşığı zeytinyağı
1 ince kıyılmış soğan
3 diş kıyılmış sarmısak
2 dal kıyılmış maydanoz
3 dal kıyılmış dereotu
2 tutam nane
1 buçuk limonun rendelenmiş kabuğu
3 çorba kaşığı sirke
1/4 rendelenmiş muskat
3 çay kaşığı pulbiber
1 buçuk çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

pirzolaları geniş bir kaba alın.tüm malzemeyi üzerine ilave edin.
karıştırarak etin her tarafına bulaşmasını sağlayın.bu şekilde buzdolabının alt rafında 3-4 saat bekletin.
daha sonra berbeküde çevirerek her tarafını pişirin.