tarif lezzet dergisinden ve sonuç harika...Ayrıca sevgili arkadaşım ümran bugün beni günün blogu ilan etmiş.kendisine çok tesekkür ediyorum.
Süsleme için:
Buğday, fasulye, nohut ve üzümü yıkayıp ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün buğdayı süzüp büyük bir çelik tencereye alın. 15 su bardağı su ekleyip kaynatın. Üzerinde biriken köpüğü bir kevgirle alıp tencerenin kapağını kapatın ve 30 dakika kaynatın. Fasulye ve nohutu süzüp ayrı kaplarda haşlayın.
* Pirinci yıkayıp süzün ve buğdaya ilave edin. Buğday taneleri iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 4.5 saat kısık ateşte arasıra karıştırarak pişirin.
* Buğdayın suyu un çorbası kıvamına gelmek üzereyken tozşeker, nohut ve kuru fasulyeyi ekleyin. Portakalın kabuğunu ince ince doğrayıp karışıma ekleyin. Kuru üzüm ve kuru kayısıyı ilave edip karıştırın. Birkaç taşım kaynattıktan sonra ateşten alın.
* Aşure piştikten sonra doğranmış inciri ekleyip karıştırın. Sıcakken kaselere boşaltın. Soğuyunca üzerini ceviz içi, Antep fıstığı, kuş üzümü, tarçın ve nar taneleri ile süsleyerek servis yapın. İsteğe bağlı olarak gülsuyu da serpebilirsiniz.
günaydın
YanıtlaSilaşure çok güzel ellerine sağlık allah kabul etsin cnm
Ezgiii, cancığızım bu yaşında aşure yapman müthiş, ben bu yaşımda (söölemem yaşımı:))) daha hiç yapmadım..Çok sevmem ayıptır söylemesi ama senin aşure süper olmuş valla..
YanıtlaSilEllerine sağlık fıstıkcım,
mmm bayılırım aşureye, hiçbir zaman hayır denmeyecek bir lezzet.
YanıtlaSilellerine sağlık
ellerine saglik canim
YanıtlaSilEzgicim ne iyi ettin geldin...ben de seni tanımış oldum canım....
YanıtlaSilBundan sonra sıksık görüşürüz...
Sevgiler,
İlkay
Çok severim aşureyi, çok da güzel görünüyor, ben de yapayım bari, doya doya yemek için. Sevgiler...
YanıtlaSilgüzelim ezgim))ben de anlayışına tşk ederim.brownie hakikaten enfesti.tadı hala damaklarımda.tabağa gelince o bana sevgili çikolata cinimin hediyesi.hem de kendi elcağızlarıyla yaptı.sanırım cam boyası ve yine boya kutusundan çıkan kalıplarla becerdi bu işi.ilgilenirsen malzemelerini bi iyice öğrenip bildiririm sana.aşure.mmmm.içinde o kadar güzellik varken artık ben ne desem boş))eline sağlık
YanıtlaSilEzgi sen beni çıldırtacak mısın? o ne öyle. Muhteşem görünüyor. Ellerine kollarına sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilezgicim bebeğim tamamdır sen tam bir kadınsın artukum ehehehehe aşure yaptığına göre bişi kalmamış artık:)) ellerine sağlık afiyetler olsun vede allah kabul etsin yeavrım...hade öpüyorum seni
YanıtlaSilselam.aşüre süper olmuş elinize saglık..okurken pek canım çekti :))ben daha yapmadım en kısa zamanda yaparım inşallah.allah kabul etsin canım.sevgiler...
YanıtlaSilEllerine sağlık canım, çok da severim kendilerini:))
YanıtlaSilSevgiler......
Canimcim,
YanıtlaSilasurene diyecek birsey bulamiyorum, nefis görüntü ve lezzetide de öyledir eminim.
Ayrica seni "Günün Blogu" secildigin icin de cok tebrik etmek istiyorum ve öpüyorum.
Selamlar canim ve hoscakal..
Ezgicim ellerine sağlık... Döktürmüşsün maşallah... Hangisine yorum yazsam şaşırdım valla... Ama aşureye dayanamam... Harikaaaaa....
YanıtlaSilcanım benim nefis olmuş aşure.çok severim zaten.ellerine sağlık.Ne derler Allah kabul etsin.öptüm canım.by.
YanıtlaSililk aşuremiz senden hadi devamını görücez bayılırım aşureye ellerine sağlık
YanıtlaSilBen halen ilkimi yapamadım seninkisi pek nefis görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilSevgiler :))
canıım beniim özellikle bu sıkıcı olayda bana yorumunla destek verdiğin için çok teşekkür ederim..
YanıtlaSilumarım kimsenin başına gelmez. insan haketmediği şeylerle karşılaşınca gerçekten üzülüyor..
bitanem aşure harika görünüyor..
ellerine sağlık..allah kabul etsin.
öpüyorum
sevgiler
gözde