23 Ocak 2008 Çarşamba

KIYMALI PATATES

250 gr kıyma
5 orta boy patates(yemeklik doğranmış)
1 soğan(küp dogranmış)
1 domates(kabukları soyulup küp dogranmıs)
1 yemek kaşığı salça
2 su bardağı et suyu
tuz,karabiber,pulbiber,kırmızı toz biber
çok az kekik,kimyon,nane
1 yemek kaşığı tereyağı

tereyağı tencerede kızdırıp soğanı ekliyoruz.1-2 cevirdikten sonra kıymayı ekliyoruz 3-4 dk. kavuruyoruz.patatesi,salçayı,domatesi ve baharatları ekleyip 1-2 dakika daha kavuruyoruz.et suyunu ekleyip,önce yüksek ateşte kaynadıktan sonra düşük ateşte pişiriyoruz.patatesler yumusayınca yemek pişmiş demektir.sıcak servis yapıyoruz.

9 yorum:

  1. ezgi sen bir çocuk yapta.görürüm ben seni o zaman her gün birkaç tarif nasıl koyuluyormuş:)))canım benim,yine ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. ezgicim ellerine sağlık yeavrım....sevgilerimle öpüyorum

    YanıtlaSil
  3. günaydın
    ellerine sağlık nefis olmuş yanında yoğurtla ne güzel yenir
    sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  4. selam ezgicim...eline saglık..bu yemegi babam çok sever.onu hatırlattın bana....sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık Ezgicik, Sedat'ın favori yemeği:))

    YanıtlaSil
  6. CANIMM döktürmüşsün yine ellerine sağlık.

    SEVGİYLE KAL

    YanıtlaSil
  7. en sevdiğim yemeklerden :)) ellerine sağlık Ezgi'cim

    YanıtlaSil
  8. ımmmm harika bir yemek,bayılıyorum patates yemeğine.Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  9. Ezgimmm canimm yine harika bir tarif canim,cok begendim bunuda diyerleri gibi.Nefis tati oldugu belli.Ellerine saglik canim arkadasim:)

    YanıtlaSil