26 Ocak 2008 Cumartesi

PİLİÇ ANTİLLER

Muhteşem bir lezzete sahip bu tavuk bagetlerin tarifini Zuhal Yalçın'ın Karnvalı'ndan almıştım.
şiddetle denemenizi tavsiye ederim

3-4 tavuk baget
3-4 yemek kasığı hardal
2-3diş ezilmiş sarmısak
karabber,kekik,tuz
biraz zeytinyağı

bir kasede hardal,sarmısak ve baharatlar iyice karıştırılır.
kıvamı yoğurt gibi olana kadar sıvıyağ eklenerek karıştırmaya devam edilir.tavukların üzerine bolca sürülür.
fırında kızaranadek pişirilir.

17 yorum:

  1. selam hiç denemem mi...tavuk yemeklerine bayılırım:)))eline saglık arkadaşım...iyi haftasonu tatili...sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. Ezgicim sen neler yapmissin böyle,hepsi de birbirinden güzel lezzetler.Pilicli antiller de öyle.Bayildim canim,ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  3. Ezgicimmm tavuklar harika görünüyor yaninda patateslerle.Hardali cok güzel oluyor.Hardal sosluda cok lezzetli oluyor.Ellerine saglik canim benim.

    YanıtlaSil
  4. Slm Ezgi,
    Ben de bugün pişirmeyi düşündüğüm bagetler için tarifini deneyeyim istiyorum ama hardal yok evde:(
    hardalsız iyi olmazsa yapmayayım.Bir fikir verirsen sevinirim.Ellerine sağlık..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Ezgicim,ellerine sağlık..
    patates ve tavuk birbirini tamamlayan lezzetli ikili.
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. sevgili naz öncelikle yorumun için tesekkür ederim canm.sosta hardal miktarı çok fazla asıl lezzet veren hardal olduğunu düşünüyorum ve hardalsız pek iyi olmaz gibi geldi bana.ama hardalla mutaka denemelisin inanki enfes oluyor.sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Valla çok güzel görünüyor, yutkunup duruyorum, kendimi yerken hayal ediyorum, aç mıyım nedir:)Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  8. nefis görünüyor,nefissss...
    ellerinize sağlık

    sevgiler

    YanıtlaSil
  9. canım ellerine sağlık süper görünüyor

    sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  10. nefis olmus canim ellerine saglik
    sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Ezgi'cim çok güzel görünüyor. Hardalla denememiştim. Birde böyle yapmak lazım. Ellerine sağlık canım. Sevgiler, güzel bir hafta sonu dilerim..

    YanıtlaSil
  12. Ezgi'ciğim,

    Piliç antiller enfes, hele o patateslerle birlikte müthiş bir uyum sağlamışlar. Hardal tavuğa çok yakışan bir baharat. Ellerine sağlık güzel kardeşim.

    Güzel bir pazar dilerim.

    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  13. Sevgili Ezgicigim tavugu bende cok severim hergun olsa yerim. (esim de tavukcu). Ayrica corban da cok degisik olmus. Sevgiler

    YanıtlaSil
  14. Ezgi hızına yetişemiyoruz yaaaaa:)
    Ne çok yemek yapıyosun sen yaw:)
    Hamarat insannn

    YanıtlaSil
  15. Fıstığım belli çok lezzetli olduğu , görünüşü süpper...
    Ellerine sağlık..
    Çok öptüm..

    YanıtlaSil
  16. ezgicim tavukları çiğdenmi koyuyorsun fırına ?
    ellerine sağlık nefis görünüyorlar.birde merak ettiğim ben pek hardal sevmem .bu tarifte tavuğa nasıl bir tat veriyor hardal?
    sevgileeer:)

    YanıtlaSil
  17. pınarcığım evet çiğden konuluyor tavuklar bagetlerin üzerine bolca sürülüp direk fırına veriliyor.
    hardal tadı evet oluyor pınarcığım.acımsı değil ama
    ben beğeniceğini düşünüyorum istersen yinede bir dene.yorumun ve ziyaretin için tesekkürler
    sevgiler

    YanıtlaSil