
Muhtesem bir lezzet mutlaka deneyin.
3 yufka
2 tavuk göğüsü(küp doğranmış)
1 orta boy soğan(kıyılmış)
1 kutu garnitür konservesi(suyu süzülmüş)
1 yemek kaşığı tereyağı
rende kasar peyniri
besamel sos için
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
tavada tereyağını eritip soğanı 1-2 ceviriyoruz.tavukları ekleyip kavuraya devam ediyoruz.pişmeye yakın tuz,karabiber ve garnitürü ekleyip 5 dk. daha kavuruyoruz.
herbir yufkayı 4'e bölüyoruz.
yufka parcalarının birini kaseye oturtup içine hazırlamış olduğumuz tavuklu harçtan koyup üzerini kenarlarda kalan yufkanın diğer bölümleriyle kapatıyoruz.yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye ters çevirerek sıralıyoruz.
bir tencerede sos için tereyağını eritiyoruz.un ekleyip 1-2 çevirdikten sonra çırpma teliyle çırparak azar azar süt ilave ediyoruz.koyulasıncaya kadar çırparak pişiriyoruz ve böreklerimizin üzerine tek tek kaşık yardımıyla döküyoruz.
180 derece fırında pişiriyoruz.piştikten sonra kaşar rendesini her birine paylaştırıp,tekrar kasarlar eriyinceye kadar fırınlıyoruz.sıcak servis yapıyoruz.
ezgicim hayırdır hergün yeni bi tarif...
YanıtlaSilellerine sağlık canım.....
tabak harika....
EZGI'CIGIM,
YanıtlaSilNefis olmus,Sevgilerimi gonderiyorum...
slm
YanıtlaSilçok güzel görünüyor ellerine sağlık canımcım
öptüm
selam. adı çok farklı geldi bana, görüntü ve tarif ise çok güzel. denememek için neden yok. not aldım, ellerine sağlık. bu arada diğer tariflerde yabana atılır cinsten değil hani :-)
YanıtlaSilselam..bence de muhteşem görünüyor.eminim tadıda öledir..zaten iç malzeme süper...eline saglık canım...sevgilerimle...
YanıtlaSilezgim yaaa maşallah valla sana hergün değişik bir tarif ekliyorsun kısss kocişini şişiricen heee:))) bebişim ellerine sağlık aldım tarifini harika görünüyor...sevgilerimle öpüyorum
YanıtlaSilEzgicim yine döktürmüşsün ellerine sağlık, hazırla sofrayı ben geliyorum :))) Ezgi yeme sen bunlardan gel beni dinle, boşver Deniz yesin :))) Canım benim ellerine sağlık, harikaaa...
YanıtlaSilnefis olmuş nefisss...
YanıtlaSilellerinize sağlık
sevgiler,öpücükler
nefis olmus canim ellerine saglik
YanıtlaSilEzgicim senin tariflerin sayesinde mutfağıma renk geldi. Hepsi birbirinden güzel. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilezgim yavas yavrum yavas bu ne hiz ya
YanıtlaSilmasallah yetisemiyorum ya ellerine saglik enfes seyler ekliyorsun ellerine saglik öptüm seker
bu ne hız Ezgi'cim hızına yetişilmiyo bi bakıyorum başka tarif bi bakıyorum başka hamarat :)
YanıtlaSilellerine sağlık canım
Ezgicim, hızına yetişmek ne mümkün. tebrik ederim canım benim.
YanıtlaSilEllerine sağlık. Pek leziz bir tarif bu.
sevgiler.
www.misssgibi.com
tarif cok degisik görüntü süper olmus,tabaktaki mamalarda birbirinden nefis eline saglik canim
YanıtlaSilellerinize sağlık ben iki kat yufka kullanıp aralarına ve kat yerlerine yoğurtlu yağ sürüyorum böyle yumuşak oluyor.afiyet olsun.
YanıtlaSilKıss Ezgiii,
YanıtlaSilSaime Kadın kim olaküüü???
Ben onu bunu bilmem bu Ezgi Kaduun böreği nezdimde hahahahha...
Çok da güzel olmuş vallahi, hamaratım benim ellerine sağlık...
Öpüyorum :)))
Ezgi yavrucum sen bizim yüregimizemi indirceksin,bune yine kiz! Yine harika yemekler,yine istahlari kapartmalar! Böylede olmasi canim,bu kadar da hamart ,bu kadar lezzetli seylerde yapilmazki anacim!Bak senüüü uyariyorumm ,gelir hepüsünüü yerüüm,rejim velan anlamam hic affetmem.Ellerine saglik canimmm Ezgimm benimm;)
YanıtlaSilezgiciğim ne kadar hoş bir sunum öyle, börekler tabakta ki herşey gibi nefis görünüyor. anladığım kadarıyla oldukça pratik bir tarif en kısa zamanda denicem, ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilÇok güzel görünüyorlarEllerine sağlık.Sevgiler
YanıtlaSilcok lezzetli olmus
YanıtlaSiltarifini not etdim
ellerine saglik
Canim,
YanıtlaSilyine harika bir lezzetle karsiladin beni, yüzümü hic kara cikarmiyorsun bu konuda, ellerine saglik canimcim.
Selamlar ve öpüyorum..
hayatım sen çok yoruyorsun kendini yahu.bak sonra bunlar sana yağ ve kilo olarak geri dönecek unutma.öptüm canım.
YanıtlaSilçok değişik bi börek.Sanırım yöresel bi börek.Ellerine sağlık.Bana da beklerim
YanıtlaSil