
(4 kişilik)
750 gr işkembe(temizlenmiş ve 5 santimlik seritlere bölünmüş)
2 arpacık soğan(her birine 2 diş sarmısak sokulmuş)
1 çorba kaşığı rendelenmiş kereviz
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı tereyağı
2 orta boy soğan(kabaca doğranmıs)
8 orta boy domates(kabukları soyulup,küp doğranmıs)
1 tatlı kaşığı karabiber
2 1/2 su bardağı sıcak tavuk suyu
450 gr fasülye(bir gece suda bırakılmış,7 su bardağı sda 1,5 saat haşlanmış)
işkembe,arpacık soğanı ve tuzun yarısını büyük bir tencereye koyup üstünü suyla örtünüz.tencereyi harlı ateşe oturtup,suyu kaynatınız.kaynayınca biraz altını kısıp 1 saat, işkembeler yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
tencereyi ateşten alıp delikli kepçeyle işkembeleri bir tabağa aktararak,bir kenarda tamamen soğumaya bırakınız.tencered kalan su ve soğanı atınız.
büyük bir güveçte(tencerdede yapabilirsiniz),soğan ve kerevizi tereyağında,arasıra karıştırarak soğanlar pembeleşinceye kadar kavurunuz.domatesi,kalan tuzu ve biberi ekleyip,10 dakika daha,arasıra karıştırarak pişiriniz.
güvece işkembeleri ekleyip,tavuk suyu ve haşlanmış fasülyeleri katınız.sürekli karıştırarak kaynatınız.kaynayınca ateşin altını kısıp,üstünü örterek 30 dakika daha pişiriniz.sıcak servis yapınız.
Ezgicim harika olmuş ellerine sağlık bilirim ben bu tadı ama kurufasulye sevmediğim için nohutla yaparım ..nohutlada dene bak bayılacaksın...mmmhhhh bendemi yapsam napsam:)))) sevgilerimle öpüyorum
YanıtlaSilEzgicim,
YanıtlaSildarisi senin basina güzelim, sende dünkü sobende anladigim kadariyla bir kiz istiyorsun (Yagmur), ismi de pek güzelmis, ama en, en, en önemlisi yine de kiz erkek hic farketmez saglikli ve sihhatli olsun!
Kurufasulyeyi hic böyle denemedim, iskembe ile birlikte acaba nasil bir tat olur diye hayal etmeye calisiyorum su anda, ellerine saglik arkadasim.
Sana güzel bir hafta sonu diliyorum ve öpüyorum..
bu da değişik bir deneme olmuş süpersin...
YanıtlaSilSevgiler canım
Ezgi´cigim eline saglik.ilk defa görüyorum farkli bir sey.ben iskembeye bayilirim .kesin lezzeti güzeldir.öptüm:)
YanıtlaSilslm
YanıtlaSilhiç işkembelisini yememiştim.tadını merak ettim doğrusu.ellerine sağlık hayatım.
iyi haftasonları sana
öptüm
Bu yemeği annem nohutla yapardı. Kurufasylye ile de eminim nefis olmuştur. Ben çok severim işkembeyi. Ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilkurufasülyeyi hic böyle denemedim,
YanıtlaSilcok deyisik bir tarif
iskembeye bayilan esim görmeden kaciyorum
ellerine saglik
Ezgim bak şimdi ben ne kuru fasulye ne de işkembe severim napcaz şimdi, hani bana yemekkkkkkk, ben ne yiyeceğim şimdi :)))) Canım benim şaka bir yana ellerine sağlık....
YanıtlaSilAnaaaamm bi yaşıma daha girdim yine (yıllandım ayol bu blog alemine gireli) Ne değüşük olmuş bu yemek Fıstıkcım...Ama sorarsan ki yermisin yok yemem :))) Napim ya Ezgimmm, işkembeye bi türlü alışamadım..Benim kocamı bıraksam yekpare işkembeyi komple yer ama ben ı-ıhh..Ama görüntüsüne diyecek laf yok vallahi..Her zamanki gibi elinden harika bir yemek çıkmış...
YanıtlaSilÇok öptüm senii..
OY OY OY NW GÜZEL BİR YEMEK BU BAYILIRIM İŞKEMBEYE ELLERİNE SAĞLIK
YanıtlaSilBak baak baaaak Ezgime bak yine konusturmus hünerini.Desük olmus senin yimaan.Iskebelisini hic duymadim ama iskebeli bir sey yemedim,sanirsam sadece hazir iskembe corbasini ictim.Esim sevmediginden almiyoruz.Ellerine saglik Ezgim benim,bekte güzel görünüyor.Sana iyi bir hafta sonu diliyorum,öptüm sultanimmm.
YanıtlaSilayy bi kere annem yapmıştı yemiştim aslında ,fenada değildi..ev halkı için ideal görseler hemen isterler.. ama ben yapamam gibi geliyo.. anneme hemen sölemem lazım bi kere daha yapsın..
YanıtlaSilellerine emeklerine sağlık canım..değişik bir alternatif..
sevgiler..
Canım ellerine sağlık.değişik olmuş valla.yiyenlere de afiyet olsun.mutlu haftasonları
YanıtlaSilselam ezgicim..çok güzel görünüyor bu işkembeli kurufasülye...eline saglık..sevgiler.
YanıtlaSilİşkembe ve fasulye bir arada tadını merak ettim doğrusu.Ama ben yapsam evde benden başka kimse yemezdi herhalde.Ama ben tadmak istiyorummm....Ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilselam ezgi ben de arada nohutlusunu yapıyorum ellerine sağlık öptüm bay
YanıtlaSilcanım benim, bu nasıl bir keşif böyle, çok hoş gözüküyor gerçekten. ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilEzgicim, ellerine saglik canim. Ilk defa böyle bir tarifle karsilasiyorum. Inan bi yasima daha girdim ne degisik tarifler varmis blog dünyasinda, vallah süpersin canim.
YanıtlaSilSevgilerimle Emine
Ezgi'ciğim,
YanıtlaSilKuru fasulyeyi çok severim ama şu işkembeyle aram hiç iyi olamadı maalesef:))
Ellerine sağlık canım, not düşüldü, işkembe sever konuklara hazırlanacak:))
Sevgilerrrr....
elinize sağlık... Sevgilerimle...
YanıtlaSilEsim cok sever kurufasulyeyi,birde böyle deneyeyim,tam kislik yemek olmus soguk havalarda iyi gider,eline saglik seker
YanıtlaSilselamlar ezgicim,
YanıtlaSilfasülye cok severim ama iskembeli hic daha denemedim,
görüntüsü güzel ellerine saglik, afiyet olsun sizlere.
ezgi kremali cikolatada gözüme batti :))
cok nefis görünüyor, afiyet olsun :))
harika olmus hersey,
selamlar aysel