2 Şubat 2008 Cumartesi

SAKALA SARKAN ÇORBA

tarif tarif defteri forumundan aynur sultan adlı üyeden alınmıştır.çok lezzetli ve değişik bir çorba. geçen yıldan beri sık sık yapar oldum:))


1 su bardağı yeşil mercimek (haşlanacak )
1 su bardağı erişte
4 su bardağı etsuyu
1 limonun suyu
1 yemek kaş salça
yağ, tuz, karabiber

Et suyu ,limon suyu ,tuz , karabiber kaynatılır . Haşladığnız mercimek et suyuna katıp 5 dak pişirilir .Erişte katılır pişirilir.pişmeye yakın kenarda yağ salçayla kavrulur çorbaya aktarılır 2 dak daha kaynatılıp altı kapatılır .

19 yorum:

  1. selam canim
    demek sakala sarkiyor bu corba
    ismi degisik olmus vallahi ama corba tanidik ellerine saglik enfes ezgi az yavas ya ne olur hizina yetisemiyorum hangi tarifine yorum yazayim sasiriyorum ellerine saglik tüm tarifler düper sekerim öptüm

    YanıtlaSil
  2. selam..ne hoş bir isim ya....bende bunu kıymalı yaparım.çok nefis bir çorba oluyor..eline saglık canım..sevigilerimle..iyi haftasonları dilerim...

    YanıtlaSil
  3. canım adı değişik ama görünüm süper olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Hihihih ismi çok komikmiş:)
    Biz bu çorbayı yeşil mercimek yemeği yaptığımızın ertesi günü kalan yemekle yaparız:) Çok enfes oluyor:)
    Ellerine sağlık canım,hayırlı hafta sonları

    YanıtlaSil
  5. Bir geliyorum her defasında tarif kaçırmış olduğumu görüyorum.Hepsi ve bu çorba için ellerine sağlık canım.İyi hafta sonları dilerim...

    YanıtlaSil
  6. Ezgi bu çorba çok güzel
    Ben de zaman zaman biraz değişiğini yaparım ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  7. canım arkadaşım mrb!bu çorba gerçektende çok lezzetlidir bizde yaparız amaa sen yapınca daha bir güzel olmuş maaşallah hiç boş durmuyorsun ellerine sağlık.Geçen sene bayramda kuşadası PINE BAY daydık keşke ozaman tanışsaydık tagörüşürdük , kısmet bir daha gelirsem çok tanışmak isterim ..öpüyorum canım

    YanıtlaSil
  8. Ezgim yine kacirmisim tavuk köteside yayinlanmis,mutlaka kisa arayla yapmisindir,ayol hep bakiyorum.Ne zamandir su tavuk köftesi aklimdaydi.Ellerine saglik canikomm benim harika görünüyor.Corbada nefis,ismide cok degüüük;)Her ikisi icinde ellerine daglik canim benimm.Sevgilerimi biratim,öptüm Ezgimm benimm.

    YanıtlaSil
  9. Ezgicim,
    Biz de gepçeyle bu çorbayı pek yaparız pek de beğenerek içeriz..Ellerine sağlık...Sevgiler

    YanıtlaSil
  10. süper görünen bir çorba eminim tadıda öyledir ellerine sağlık öptüm sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Ezgicim çorba çok besleyici ve leziz olmuş. Sıcacık ne iyi olurdu şimdi. Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  12. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 13

    http://nasibim.blogcu.com tarafından hazırlanmıştır.
    Akşamüstü sohbetine gelen dostlara,
    Hanımlarla yapılan günlere,
    Beş çayına gelen misafirlere,
    Her biri birbirinden lezzetli tarifler...
    ___________________________________________________
    SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;
    04.02.2008 - 10.02.2008 Tarihleri arasında
    PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE EV SAHİBELİĞİNİ
    http://hunerlieller.net BEN YAPACAĞIM.
    SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI, KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!! HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TARİFLER KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ ETKİNLİĞİMİZE İNŞAALLAH. TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK, VE TARİFİNİZE "PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ ''13" BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI, TARİFİNİZ HAZIR OLUNCA SAYFAMA YORUM OLARAK DUYURU BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM. CBOXA DUYURU BIRAKILMAMASI, GÖZDEN KAÇMA İHTİMALİNE KARŞI YARARLI OLACAKTIR. BEN SİZE GERİ DÖNÜP, TARİFİNİZİ KOPYALAYIP SAYFAMDA YAYINLAYACAĞIM.
    ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM. ALLAH RAZI OLSUN DİYORUM DESTEKLERİNİZİ BEKLİYORUM!!!
    SELAM VE SEVGİLERİMLE...

    YanıtlaSil
  13. Canım, ben bu çorbayı çok yapıyorum..Piştikten sonrada kuru reyhan yada tarhun serpiyorum üzerine..Daha bir lezzetli oluyor :)
    Ellerine sağlık fıstığım..

    YanıtlaSil
  14. Canim,
    corban nefis görünüyor, gecenlerde bende yapmistim ama biraz daha bir degisigini, seninkisi de harika görünüyor, ellerine saglik canimcim.

    Selamlar ve öptüm..

    YanıtlaSil
  15. Ellerine sağlık canım.bende bu çorbayı sık sık yaparım,Bursa da işyerindeki bir abladan öğrenmiştim.Doğu ya has bir lezzet olarak biliyorum.Severek tüketiyoruz.

    YanıtlaSil
  16. Ezgicigim corba cok lezzetli gorunuyor keske ismide soyle ic acici birsey olsaydi degilmi.Sevgiler

    YanıtlaSil
  17. bu corbayi bende yapiyorum ama isminin böyle oldugunu bilmiyordum
    senmi koydun yoksa ismi gercekdenmi öyle???
    ellerine saglik

    YanıtlaSil
  18. Asıl adı "Dul Avrat Çorbası"dır ve Adana'nın çok sevilen çorbalarındandır.Sadece farkı hamurlar küçük küçük kareler halinde kesilerek hazırlanır.Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  19. Ezgi'ciğim,

    Çok lezzetli ve besleyici bir çorba. Kışın sık sık yaparım. Ancak bu ismi hiç duymamıştım.
    Çok güzel olmuş, ellerine sağlık.
    Afiyet olsun içenlere,

    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil