9 Mart 2008 Pazar

FIRINDA SOMON


Kişi sayısı kadar dilim somon balığı
tuz,karabiber
kişi sayısı kadar 1'er tatlı kaşığı zeytinyağı
aliminyum folyo
somon balığının 2 tarafınada tuz ve karabiber serpip aliminyum folyanın üzerine alıyoruz.
üzerine 1 tatlı kaşığı zeytinyağını gezdirip,alimiyum folyoyu paket seklinde sarıyoruz.diğer somon dilimlerinede aynı işlemi uygulayıp,fırına veriyoruz.

16 yorum:

  1. Biz de somon balığını sık sık tüketmeye çalışıyoruz. Çok güzel görünüyor, Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Ezgicim
    ellerine sağlık
    Somon çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  3. kadinlar gunun kutlu olsun
    yeni adresim
    http://ninomutfakta.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  4. ay ay ay ben bu kızı görmeyeli nelerde yaparmış ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. Canim harika görünüyor Sonon baligin,hafta sonu icin cok güzel bir alternatif.Ellerine saglik Ezgimm benimm.Sevgiyle kal canim,öptüm;)

    YanıtlaSil
  6. Canim eline saglik .
    Keten tohumlu ekmekte hem nefis hem saglikli.
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Canım ellerine sağlık ekmeğinde somon da çok güzel olmuşlar, afiyetler olsun sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  8. Canımellerine sağlık.Çooook çok optum seni..

    YanıtlaSil
  9. Mmmh bayilirim somon baligina. Cok sahane görünüyor,ellerine saglik canim.

    YanıtlaSil
  10. Canim harika görünüyor Somon baligin...hafta sonu icin cok güzel bir tarif...Ellerine saglik Ezgicimm Sevgiyle kal canim öptüm..

    YanıtlaSil
  11. ezgicim ellerine sağlık deneyeceğim en kısa zamanda bu tarifi.sana danısmak ıstedıgım bırsey var ekmek makınası almıstın.memnunmusun.gerçi yaptığın ekmekler harika görünüyorlar ama ben makınanın kullanılısı açısından soruyorum.hiç keşken oldumu yani?sanırım bu şuan sinbonun en son ve en pahalı modellerınden.benı aydınlatırsan sevınırım.bende yakında almayı dusunuyorum .
    opuyorumm

    YanıtlaSil
  12. Ezgi'ciğimmm,
    Somunu çok sık tüketiriz ailecek, gerçekten çok yararlı bir balık..

    Senin fırında somonun da enfesss..

    Ellerine sağlık canım benim,

    Sımsıcak sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. Ezgicim, canim inan varya Somonun adini okudugum andan itibaren agzim sulandi. Dedigim gibi balik denince akan sular durur bizde. Helede somonun tadi cok farkli. Ellerine saglik canim.

    Kocaman öpüyorum...............
    Emos

    YanıtlaSil
  14. Pınarcım ekmek makinesi almayı düşündüğün için, memnun olup olmadığımı sormuşsun.çok memnunum.çok şükür ki şu ana kadar bir problem yaşamadım.kendi kitapçığı geliyor yanında içerisindede bir çok tarif var.ben denediklerimden çok memnun kaldım.
    ben mutlaka bir ekmek makinesi almanı öneririm.kimsenin eli değmeden tertemiz ortamda ve içerisinde ne olduğunu bildiğin bir ekmeğin oluyor.üstelik katkı maddelerinden de uzak ve çeşit çeşit ekmeklerde yapabilirsin.
    ee bu kadar artıya bir ekmeğin fiyat farkı nerdeyse yüzde 40 falan daha pahalıya geliyor ama ben mutlaka değdiğini düşünüyorum.
    ekmeği 3 ayrı boyuttada yapabilme imkanın var.biz 2 kişiyiz 900 gr ağırlığında yapıyorum ben. 2-2 buçuk gün yetiyor.
    yalnız katkı maddesi içermediğinden biraz kırık kırık parçalar oluşabiliyor.şimdiye kadar denediklerimde en az köy ekmeği kırıklandı.
    eğer merak ettiğin başka sorular olursa her zaman seve seve yardımcı olmaya çalışırım canım sevgiler

    YanıtlaSil
  15. sadiye
    Ellerine sağlık güzel görünüyor. Ben soman balığını hiç tatmadım. Ama tarifini not alıyorum somon balığını alır almaz deneyeceğime emin olabilirsin. Maşallahın var her gün yeni bir tarif.. Ben kafayı ekmek makinesine taktım alsamda şu keten tohumlu ekmeği yapsam.
    ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  16. Ezgiciğim, yorumun için teşekkür ederim... Hayatım hem lezzetli hem pratik tariflerle son sürat gidiyorsun yine...Eline sağlık canikom, öpüyorum seni

    YanıtlaSil