20 Mayıs 2008 Salı

HAŞLAMA ET

1 kg kemikli et(ben yarım kg yağsız parça et kullandım)
1 soğan
4 karanfil
kereviz sapı(eklenmeye bilirde)
2 havuç
4-5 adet patates
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
limon

soğanı soyup etrafına karanfilleri batırıyoruz.büyük bir tencereye su doldurup karanfiller sapladığımız bütün soğanı,doğranmış kereviz saplarını ve eti koyup üzerine su dolduruyoruz.
ocaga alıp etler yumuşayıncaya kadar iyice haşlıyoruz.haşlandıktan sonra süzüp,kereviz sapı ve soğanı atıyoruz.
bir tencerede 1 çorba kaşığı unu tereyağında çok az kavurup üzerine etin suyundan karıştırarak ekliyoruz.kaynadıktan sonra doğradığımız patates,havuç ve eti ekleyip,karabiber ve tuz serpiyoruz.sebzeler pişince ocaktan alıp limon eşliğinde sıcak servis yapıyoruz.

6 yorum:

  1. canımmm günaydın..ezgicim..şahane görünüyor..ben kırmızı eti yemeklerde pek sevmemede ama böyle tek başına bayılırım..ellerine sağlık canım.sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Ezgi aslında bu tam çocuklara göre bir et olmuş,hem yumşak hemde çok besleyici..Ellerine sağlık..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. ezgi ellerine sağlık.ben haşlama pek sevmem bana hep hasta yemeği gibi gelir ama genelde sevilen bir yemektir.hem de çok faydalı.geçen hafta annem hastayken canı çekti ben de ona yaptım.sevgiler canım

    YanıtlaSil
  4. ezgicim bende çok yaparım bu haşlamadan enfes oluyor öptüm seni fıstık
    eda

    YanıtlaSil
  5. Sevdiğim lezzetlerden bir tanesi...Ellerine sağlık nefis görünüyor.



    sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Eline sağlık Ezgi.Bizde de bugün tavuk haşlama vardı. Tam hasta yemeği. Neden sağlıklıyken yapmazsak.Aslında çok lezzetli çünkü. Karanfil hiç duymamıştım haşlamaya. Bir dahaki sefere deneyeceğim.
    Sevgiler.
    Sofra Şenliği

    YanıtlaSil