6 Temmuz 2008 Pazar

TERBİYELİ KUZU ETLİ FENÇEL (REZENE)


müthiş lezzetli ve çok besleyici bu yemegi herkese tavsiye ederim.
fençeli büyük marketlerde bulabilirsiniz ben kipadan aldım...

350 gr yağsız ve kemiksiz kuzu eti(kuşbaşı doğranmış)
1 fençel(iyice yıkanılıp,1-2 parmak kalınlığında doğranmış)
1 kuru soğan(yemeklik doğranmış)
1 yemek kaşığı tereyağı
2,5 su bardagı su
1 adet et bulyon
terbiyesi için
yarım limonun suyu
1 çorba kaşığı un
yarım su bardağı su

tencereye yağı,eti ve soğanı alıp iyice kavuruyoruz suyu ve et bulyonu ekleyip pişmeye bırsakıyoruz.etin pişmesine yakın fençeli ekliyoruz.fençelin sap kısımları zor piştiği için pişmesi biraz zaman alabilir.bu yüzden fençelin sap kısımlarıda piştikten sonra terbiyeyi karıştırarak ekleyip.1-2 dk. sonra ocaktan alıyoruz ve sıcak servis yapıyoruz.
terbiye için:
limon suyunda unu eziyoruz yavas yavas içine suyu ekliyoruz iyice karıştırıyoruz.

11 yorum:

  1. Ezgi'cim gerçekten leziz veee hoş görünüyor..Ellerine sağlık limonunuda ben sıkayım hüüüpp diye yiyeyim:))

    YanıtlaSil
  2. çok değişik olmuş şahane görünüyor ellerine sağlık canım..sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Hımmm çok değişik görünüyor, kokusundan biraz çekiniyorum ama denesem mi acaba? Ellerine sağlık Ezgicim, sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Ben ilk kez duydum,değişik gözüküyor.Sen beğendiysen güzeldir eminim..
    Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  5. Ezgi'cim:hangi arada yapıyosun bunları bakim?????Gerçekten hangine bakacağıma şaşırdım.Malzeme bulabilirsem kesinlikle denemek isterim olmadı sen bana gönderirsin:)))))Ellerine sağlık canım.sevgiler......

    YanıtlaSil
  6. sevgili limonlu kek evet fençelin kokusu biraz ağır ama piştikten sonra hiçte agır bir koku yoktu...biz bu yemeği çok çok fazla beğendik denemeni öneririm canım kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
  7. dilekcim bulamazsan seve seve gönderebilirim canım kocaman öptüm seni...

    YanıtlaSil
  8. Ezgicim ilkdefa duydum desem yeridir valla.sağol iyi oluyor böyle yeni lezzetleri öğrenmemiz

    YanıtlaSil
  9. Fencel´in nasil bir tad verdigini
    merak ettim simdi..Ellerine saglik
    Ezgi´cigim.Cok nefis oldugundan eminim.Güzel günler diliyorum,sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Merhabalar aaaa çok şaşırdım yurtdışında bol bol salatasını yediğim ama ne olduğunu bilemediğim meğer rezene imiş.Şimdi satın aldım geldim ve tarif bakayım dedim sitenizde yemeğininde olduğunu öğrendim teşekkürler..Hemen mutfağa pişirmeye gidiyorum.Salatasını da tavsiye ederim...

    YanıtlaSil
  11. sevgili bambino denedikten sonra yorumunu bekliyorum canım.benim çok sevdiğim biryemektir bu.umarım ki sende çok beğenirsin canım.
    bende senden salatasının tarifini bekliyorum sıcacık kocaman sevgiler

    YanıtlaSil