7 Ağustos 2008 Perşembe

MİLFÖYDEN HARİKA BİR PİZZA

çok pratik ve çooooooook lezzetli...

milföy hamurlarını oda sıcaklığında buzlarının çözülmesi için 15-20 dk. bekletiyoruz.
her bir milföy hamurunun üst kısmına ketçap sürüyoruz.üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiyoruz.kaşar peynirinin üzerinede istediğimiz pizzalık malzemeleri ekleyip(ben sucuk,sosis,domates,biber,zeytin ve mısır taneleri kullandım)
yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine aralarında boşluk kalacak sekilde diziyoruz.önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.sıcak servis yapıyoruz.

13 yorum:

  1. Çok pratik ama çok şık ve lezzetli şeyler yapıyosun.
    Ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  2. ne güzel şipşak pizza ellerine sağlık Ezgi'cim

    YanıtlaSil
  3. bencede harika bir pizza
    gece gece olsa bir tane yesek ne güzel olurdu değil mi?

    ama dikkat etmem lazım yediklerime orasıda var:)

    YanıtlaSil
  4. harika olmuş , ellerine sağlık
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  5. milföyleri biraz merdaneyle inceltmemiz gerekmiyormu. kabaran bir hamur ya.... resimde de çok güzel görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. sevgili zuzu72 öncelikle ziyaretin ve yorumun için tesekkür ederim.kesinlikle milföy hamurunu inceltmeye gerek yok emin ol ki kalınlığı tam oluyor mutlaka denemeni öneririm gerçekten çok leziz ve pratik bir lezzet sıcacık sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Merhaba Ezgi! Bu cok güzel bir fikir gercekten. Bizimle paylastigin icin tesekkurler.

    YanıtlaSil
  8. Milföyle pizza yapmayi hiç düsünemedim, denicem mutlaka severim böyle pratik seyleri :)) Ellerine saglik tarifin içinnn

    YanıtlaSil
  9. ezgicim bu tarifi cuma akşamı haftasonu için değişik bir kahvaltı rarifi ararken buldum ve hemen ertesi günü yaptım,mmm bayıldık hem çok şık hem pratik hemde tadı nefiss:))ben fırında daha çok beklettim kırmızımsı oldu kaşarlar falan, seninki daha beyaz,bu şekilde beyazken fırından çatalla batırdığımda milföyler hamurumsu gibiydi ama çok bekletincede kaşarlar fazla kızarmıştı,acaba bir püf noktasımı var nekadar süre bekletelim fırında?

    YanıtlaSil
  10. gülşencim beğenmiş olmana çok sevindim canım.
    canım aslında bir püf noktası yok acaba kaşarın miktarıyla alakalı olabilirmi ki canım.çünkü farkındaysan benimkininde kaşarları az olan kenarları daha çok kızarmış görünüyor ama kaşarı daha bol olan orta kısmı daha beyaz.
    birde fırının üst raflarında pişirmiş olabilirmisin,bu şekilde üzeri daha çok kızarır. birde bunları dikkate alarak dene bakalım canım
    kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
  11. mutlaka deneyeceğim hem kolay hemde lezzetli bir tarife benziyor teşekkürler

    YanıtlaSil
  12. pizza süper görünüyor yeni evliyim ve mutfakda sıfırım :))) yarın kahvaltıya misfirlerim var ve bunu denicem eminim süper olucak eline sağlık ezgi

    YanıtlaSil
  13. ellerine sağlık ezgiii bu süper fikir...

    YanıtlaSil