
bu lezzetli tarifimi sevgili ninonun mutfagının ev sahipliğini yaptığı ye#40 sucuk/pastırmalı tarifler etkinliğine yolluyorum...sevgili nihan'a da etkinlikte kolaylıklar diliyorum...
hamuru için:
2 yumurta
yarım su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un
içi için
1 kuru soğan(minik doğranmış)
1 kangal sucuk(minik doğranmış)
1 kase rendelenmiş kasar peyniri
2-3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
1 tutam karabiber,kekik
hamur için gerekli tüm malzemelerle ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz.hamurumuzu unlu tezgah üzerinde ince olacak şekilde dikdörtgen açıyoruz.üzerine sırasıyla soğan,sucuk,kaşar,maydanoz ,karabiber ve kekik serpiyoruz.
uzun tarafından rulo şeklinde sarıyoruz,kenarlarını kapatıyoruz.yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine koyuyoruz.üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiyoruz.
180 derece ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişiriyoruz.
ellerine sağlık canım görüntü harika eminim tadıda öyledir sevgiler
YanıtlaSililginç bir çörek..içinde sucuk olması ilgimi çekti.denemek isterim.slmlar
YanıtlaSilEzgi'ciğim,
YanıtlaSilYorumlarını açmışsın. Her yazında uğradım ama yorum kapalıydı. Hoşgeldin ve bir dolu güzel lezzetler yapmışsın. Ellerine sağlık.
Sevgilerimle.
mmmm amanda aman oglum gormesın bayılır ya.....
YanıtlaSilellerıne saglık ezgicim:)
Nefis olmus, ellerine saglik canim. Sevgilerimi gönderiyorum.
YanıtlaSilEzgicim çöreğini bugün sabah kahvaltısına yaptım sucuk ve sosis karışık biz çok beğendik tarif için teşekkürler yakında yayınlarım,sevgiler...
YanıtlaSilEzgicim çöreğini bugün sabah kahvaltısına yaptım sucuk ve sosis karışık biz çok beğendik tarif için teşekkürler yakında yayınlarım,sevgiler...
YanıtlaSilcanim tsk ederim etkinlige ilk katilimci sen oldun ellerine saglik sevgiler
YanıtlaSilHarika görünüyor, ellerine sağlık...En kısa sürede ben de yapacağım, nefis görünüyor...
YanıtlaSilsevgiyle kal canım,
ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilsayende etkinlikten haberdar oldum, ben de düşüneyim bakalım ne yapacağımı.
sevgiler...
Ezgi'cim,
YanıtlaSilellerine sağlık , çok hoş görünüyor.
sevgilerimle
Nefis görünüyor, nefis... Eminim tadı da harikadır. Ellerine sağlık
YanıtlaSilMerhaba, Ninonun blogundan senin bloga ulastim. Corek cok guzel gorunuyor, insallah kisa bi zamanda demeyecegim. 1 sorum olacak, hamuru kac cm kalinliginda acmam gerekiyor? Soruma cevap verirsen cok sevirim. Blogunu favorilerime ekliyorum. Seni de bloguma beklerim:-) Hollandadan selamlar!
YanıtlaSilsevgili düş bahcesi ziyaretin ve yorumun için çok tesekkür ederim canım.hamuru yarım santim kalınlığında açman yeterli olacaktır canım sıcacık sevgiler
YanıtlaSilmerhaba Ezgi, sucuk coregini denedim ve super oldu! Bloguma koydum resimlerini ve senin bloga link verdim. Hollandadan selamlar
YanıtlaSilEzgicim nerelerdesin???? umarim iyisindir
YanıtlaSilellerinize sağlık çok güzel....soğan içinde tam pişiyor değil mi.
YanıtlaSil