ayrıca limonlu tüm lezzetlere biten biri olarakta limonlu cheesecake benim baş taçlarımdan.
dışarıda oldukça fazla limonlu cheesecake tercih etmeme rağmen daha önce evde hiç denememiş olmamın,bu tarifi denedikten sonra büyük kayıp olduğuna karar verdim.
kesinlikle tadı,lezzeti ve kıvamı tam yerinde olan bu tarifi şiddetle denemenizi tavsiye ediyorum...
tabanı için
2 paket eti burçak bisküvi
125 gr eritilmiş margarin
peynirli ara kat için
500 gr labne peyniri
110 gr toz şeker
2 yumurta
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
limonlu jel için
45 gr margarin
1 yumurta
3 limonun suyu
110 gr tozşeker
bisküvileri robotta çekerek un haline getiriyoruz.erittiğimiz margarinle iyice karıştırıp,tabanına yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıba bastırarak yayıyoruz.
buzdolabında yarım saat dinlendiriyoruz.
bir kasede peynir,şeker ve limon kabuğu rendesini çırpıyoruz.çırparken tek tek yumurtaları ekliyoruz.buzdolabında dinlendirdiğimiz bisküvilerin üzerine yayıyoruz.
170 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dakika pişiriyoruz.
oda sıcaklığında soğumaya bırakıyoruz.
limonlu jel için
cam bir kaseye tüm jel malzemelerini koyuyoruz.ocağın üzerinde kaynar su dolu olan tencerenin üzerine oturtup sürekli karıştırarak yaklaşık 15 dk. kıvam alana kadar pişiriyoruz.cheesecakenin üzerine yavaşça yayıp buzdolabında en az 4 saat dinlendirip dilimleyerek servis yapıyoruz.
bayılırım seninkide çok güzel görünüyor ellerine sağlık:)
YanıtlaSilişte bu aradğım tarif.ellerine saglık.
YanıtlaSilEzgiciğim,maşallah.çok hızlı bir dönüş yaptın yine.Hepsi birbirinden güzel.Ellerine sağlık.Sevgiler...
YanıtlaSiltadını merak ettim enfes görünüyor.hiç denenedim görüntüde mükemmel deneyeceklerimim arasına aldım canım sevgiler.
YanıtlaSilselamlar ezgicigim, insaALLAH iyisindir.
YanıtlaSilyine baya özledim snei, bi baktim ooo kac tarif eklemissin, ellerine saglik canim
hersey nefis görünüyor
ellerine saglik
hoscakal
MERHABA ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR ELLERİNE SAĞLIK BEN CHEESECAKE DENEMEDİM AMA MERAK EDİYORUM
YanıtlaSilellerine sağlık canım bayılırım chese keke:)sevgilerimle..
YanıtlaSilCANIM ELLERİNE SAĞLIK...
YanıtlaSilEzgicigim, kac cm lik kalip kullandin?
YanıtlaSilsevgili düşbahçesi ben 26 cm lik kalıp kullandım.eğer 24 cm lik kullanırsan daha kalın bir cheesecake elde etmiş olursun.seçim senin canım.sıcacık sevgiler
YanıtlaSilTam yaz lezzeti..Limonun ferahlığı eminim cheesecake'e daha bir hoşluk katmıştır.
YanıtlaSilEllerine sağlık
Ellerine sağlık görüntü süper olmuş.Ekşi ekşi ferahlatır insanı bu tat:)))))
YanıtlaSilSevgiler......