1 paket kedidili (savoiardi) bisküvi1 paket krem şanti (1 çay bardağı sütle hazırlanmış)
1 su bardağı süt
ÇİKOLATA SOSU İÇİN
8 çorba kaşığı seker
4 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı un
1.5 su bardağı su
hepsini karıştırarak pişiriyoruz.az miktar sıvıyağ ekleyip çırpıyoruz.arada karıştırarak soğutuyoruz.
kedidili bisküvilerin yarısını süte batırıp servis tabağına ters olarak koyuyoruz.
üzerine krem şanti sürüyoruz.kalan kedidili bisküvilerinide süte batırıp üzerlerine yerleştiriyoruz.
soğuttuğumuz çikolata sosunu üzerlerine gezdiriyoruz.
buzdolabında en az 2 saat dinlendirip servis yapıyoruz.
Görüntü süperrrr sunum çok şık olmuş bayıldım...Ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilSevgiler...
Çok beğendim ellerine sağlık Ezgi'ciğim.
YanıtlaSilAşağıdaki tavuk da çok güzel görünüyor.
Süpper olmuş canım istediii:))
YanıtlaSilkolay yapılan herşeyi çok seviyorum ezgi.ellerine saglık.
YanıtlaSilPratik oluşu süper:))))))
YanıtlaSilEllerine sağlık nefis görünüyor.
Sevgiler.....
süper bir fikir.ellerinize sağlık.
YanıtlaSilEline sağlık canım, yorumuna cevaben de EZGi'cim sağolasınız güzel dilekleriniz için, ses vermenize de sevindim. Her gün fön çektirmiyorum yazılarımda dikkatlice bakarsanız görürsünüz, haftanın 7 günü gezmiyorum yani :) Fotoların üzerinde tarih damgası yok yani arkadaşlarımla gezeceksem, o gün özel bir yere gideceksem fön çektiririm. Ama 6 adet bakımım var onları da her duşta 2şer olarak kullanıyorum, bu dediğiniz kuaförümün de dikkati çekti, ve "Sana bravo ne yapıyorsun da bu kadar çabuk toparlanıyor saçların." dediydi. Bakımlarımı da bir ara yazacağım söz, benden de sıcacık sevgiler.
YanıtlaSilEzgicim cok nefis görünüyor,yegenlerime yaparim bu eklerden.Onlarda cok severek yiyorlar. Ellerine saglik canim.Afiyetler olsun.Sevgiyle kal;)
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSil25 KASIM-10 ARALIK tarihleri arasında çikolata severleri etkinliğime davet ediyorum. Bildiğiniz tüm çikolatalı lezzetleri sayfamda paylaşırsanız çok sevinirim. Yine hep birlikte çikolatayla ilgili güzel bir arşiv oluşturalım. Kek, kurabiye, pasta, puding vs... aklınıza ne gelirse yapıp en geç 10 ARALIK tarihine kadar mutfaktayim10@hotmail.com adresime isim, blog ismi, katıldığınız şehir ve bir adet sayfanıza eklemiş olduğunuz resimle birlikte katılımınızı gerçekleştirebilirsiniz. Tarifinizi yayınladıktan sonra mail adresime bilgi verirseniz sizi ziyaret edip tarifinize ait fotoğrafı alıp yayınlayacağım. Katılımınız için şimdiden teşekkür eder, kolaylıklar dilerim.
Özlem Avcı.
Kurban Bayramin kutlu mutlu olsun.
YanıtlaSilNice mutlu bayramlara:))
Her ilkbaharda gelinciklerin en güzel başlangıçları müjdelemesi gibi, bu bayramın da sana ve ailene mutluluk ve neşe getirmesi dileğimle. Kardeşliğin doğduğu, sevgilerin birleştiği, belki durgun, belki yorgun, yine de mutlu, yine de umutlu, yine de sevgi dolu nice bayramlara.
YanıtlaSilsevgilerimle sevim
Kurban Bayramınız kutlu, yüreğiniz umutlu, umutlarınız atlı, sevdanız kanatlı, mutluluğunuz katlı, sofranız tatlı, mekânınız tahtlı, ömrünüz bahtlı olsun...
YanıtlaSilKurban bayramin kutlu olsun canim, daha nice bayramlar görmen dilegiyle...
YanıtlaSilhııımm harika olmuşlar,çokta pratik
YanıtlaSilellerine sağlık :)
güzel görünüyorlar
YanıtlaSilellerinize sağlık
sevgiler....
ezgicim ben bu tarifi görünce mutlaka denemek lazım diye düşündüm,ama aklımda şu soru vardı,kedidilleri hemen dağılan bir yapıda süte bandırıp çıkarınca dağılmıyormu,hafif kıtır bisküvi yapısı kalıcakmı?
YanıtlaSilsırf bu korkudan dememiştim:)
gülşencim korkulacak bir tarif değil.mutlaka denemeni öneriyorum.
YanıtlaSilkedidillerini sütte bekletmeden hemen batırıp çıkarırsan dağılma olmaz canım.
kendisi sert bir yapıda,hafif yumuşatmak gerekiyor bu yüzden sütle ıslatmamız şart.