11 Ocak 2010 Pazartesi

MAKARNALI İTALYAN TAVUĞU

4 adet tavuk budu
1 paket erişte
5 çorba kaşığı zeytinyağı
2 orta boy kuru soğan (yemeklik doğranmış)
4 diş sarmısak (ezilmiş)
1'er adet kırmızı ve yeşil dolmalık biber (tavla zarı şeklinde doğranmış)
2 domates (rendelenmiş)
15-20 adet biberli yeşil zeytin
1 yemek kaşığı toz fesleğen
2 çay kaşığı tuz,karabiber
2 su bardağı makarnanın haşlama suyu
1 su bardağı rendelenmiş parmesan veya eski kaşar

makarnayı tarifine göre haşlayıp süzün.suyundan 2 bardak ayırın.
makarnayı tekrar tencereye boşaltıp yapışmaması için bir kaç kaşık sıvıyağ ekleyip karıştırın.
diğer tarafta zeytinyağını geniş bir tencerede kızdırıp soğan ve sarmısağı 5 dk. kavurun.
üzerine tavuk budu,kırmızı biber, tuz ve karabiberi ekleyip 10 dk. karıştırarak kavurun.
domates ve fesleğeni ekleyin.zeytin ve makarnanın haşlanan suyunuda ekleyip orta ısılı ocakta tavuklar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
makarna tenceresine tavuklu sosu boşaltıp iyice karıştırın.sıcak olarak üzerine parmesan peyniri serperek servis yapın.

8 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık.Nefis görünüyor:)Tabağı alıp gidiyorum:)Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Tavuk budu var ise kesinlikle lezetlidir.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. ezgicim ellerine saglık
    afiyet bal olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. süpppeeer. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  5. makarna ev halkımızın favori yemegidir.bunu da deneme lazım.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel olmuş ellerine sağlık Ezgi'ciğim.

    YanıtlaSil
  7. harikasın cok iştahım acıldı
    bende yeni izleyicinim.
    senide bloguma beklerim
    blogumda 3 hediyem var

    http://kampanyamelegiaysell.blogspot.com/search/label/AYSELL%27%C4%B0N%20KAMPANYALARI

    3 kampanyamda bu linkte

    YanıtlaSil