16 Mayıs 2010 Pazar

BUZDOLABI BÖREĞİ

3 yufka
içi için:
4 haşlanmış patates
3 kibrit kutusu beyaz peynir
2 yumurta
100 gr tereyağı
1.5 su bardağı süt
üzeri için:
kaşar rendesi ve pulbiber

patatesleri ezin.tereyağını eritip soğutun.iç için gerekli tüm malzemeleri bir kapta karıştırın.
üç yufkanında her katına harçtan sürerek üst üste dizin.kenarlarını içe kıvırıp rulo yapın.
rulayı 2 parçaya kesip bir tepsiye alın.buzdolabında 1 gece veya en az 1 saat dinlendirin.
fırına koymadan 15 dk. önce buzluğa koyun.ve buzluktan çıkardıktan sonra dilimleyerek yağlı kağıt serili tepsiye dizin.üzerlerine kaşar rendesi ve pulbiber serperek 200 derece fırında pişirin.

4 yorum:

  1. ellerine sağlık canım nefis olmuş.bende derin dondurucuda bekleyen böreği çok severim.sevgiler

    YanıtlaSil
  2. ezgicim harika bir sunum olmuş ellerine sağlık nefissin

    YanıtlaSil
  3. mükemmel ya herkes bayıldı hayatımda bu kadr farklı ve tatlı bir börek yemedemmm

    YanıtlaSil