Ekmek makinesi haznesine sırası ile
1.5 su bardağından biraz az (280ml) su
1 paket sinangil tahıl un
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı şeker
1 paket instant maya (paketin içinden çıkıyor)
koyuyoruz.ekmek makinesinin hamur bölümünde ekmek hamurumuzu hazırlatıyoruz.
yaklaşık 1 saat sürüyor.
hamur hazır olduktan sonra hazneden çıkarıyoruz.hafif unladığımız ellerimizle parçalar alıp (benim 5 adet küçük ekmeğim oldu) yuvarlayarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz.
10-15 dk. tepsi mayasının gelmesini bekliyoruz.üzerine bastırmadan hafifçe süt sürüp yulaf ezmesi,keten tohumu,çörek otu,ayçekirdiği içi ve haşhaş tohumu gibi malzemelerden dilediklerimizi üzerine serpiyoruz.
önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz.
Ev yapımı ekmek gibisi yok... Pazar kahvaltıları için ideal :)Eline sağlık...
YanıtlaSilenfes evde yapılan gşbşsş yok.ellerine sağlık ezgicim.benim ekmek yapma makinem yok başka şekilde yapabilirmiyim acaba.sevgiler
YanıtlaSilgerçekten evde yapılan ekmek gibisi yok. kokusu tadı bambaşka oluyor ve evinde tertemiz yapmak, içine ne koyduğunu bilmek çok güzel bişey...
YanıtlaSilçok güzel görünüyorlar. ben de bu aralar sardım tahıllı ekmeklere :)
YanıtlaSilhem lezzetli hem daha sağlıklı. ellerine sağlık.