12 Eylül 2010 Pazar

GALETA UNLU POĞAÇA

hamuru için:
1 paket tereyağı yada margarin (oda sıcaklığında)
2 yumurta (1'inin akı üzeri için ayrılacak)
1/2 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
aldığı kadar un

içi için:
5 patates (haşlanmış)
5-6 dal maydanoz (kıyılmış)
50 gr beyaz peynir
tuz,karabiber

üzeri için:
4 yemek kaşığı galeta unu
1 yumurtanın akı

iç malzeme için haşlanıp soyulmuş patatesleri eziyoruz diğer tüm malzemeleride ekleyip karıştırıyoruz.
hamur malzemelerini yoğurup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp avucumuzda düzeltiyoruz.iç malzemeden 1 tatlı kaşığı ekleyip yuvarlak şekil veriyoruz.
kapattığımız kısmı altta kalacak sekilde yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
üzerine yumurta akı sürüp galeta ununa batırıyoruz.
190 derece ısılı fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.

5 yorum:

  1. mutlaka çok güzeldir tarifini aldım arkadaşım eline sağlık

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık. Galeta unlu denememiştim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar, Yeturla lezzet kareleri Bugün bacaklı çorba tarifi ile bloglardan seçmelerde. (http://gencalsabahattin.blogspot.com)
    Sizinde her pazartesi yayınlanmasını istediğiniz yemek tariflerinizi beklerim.

    Saygılarımla

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık çok hoş olmuşlar puf puf...

    YanıtlaSil
  5. ellerine saglik canim, nefis görünüyorlar

    YanıtlaSil