
500gr tavuk göğüs eti
1 küçük cam şişe maden suyu
1 yada 1.5 su bardağı un
pulbiber,karabiber,çok az kekik
1 çay kaşığı sebzeli çeşni
çöpşiş
kızartmak için sıvıyağ
tavuk etini kuşabaşı doğruyoruz. bir kapta maden suyu,un ve baharatları karıştırıp bir bulamaç hazırlıyoruz.
içine tavuk etlerini ekleyip iyice karıştırıyoruz.üzerini streç filmle kapatıp,buzdolabında en az 4 saat dinlenmeye bırakıyoruz.
kuşbaşı tavuk etini,her bir çöpşişe, 5-6 tane gelecek şekilde diziyoruz. bir tavada kızdırdığımız yağda kızartıyoruz.
not:
çöpşişler uzun gelirse kırarak kısaltıp kullanabiliriz. ayrıca sebzeli çeşni yerine tuz ekleyebiliriz.
Çook güzel görünüyorlar ezgi hanım ellerinize sağlık...
YanıtlaSilezgicim çok güzel görünüyorlar,sebzeli çeşniyi aktardanmı alıyorsun,yoksa hangisini kullanıyorsun?
YanıtlaSilezgicim bu sebzeli çeşni tuzotla aynı şeymi acaba?
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilteşekkür ederim gülşahcım.
YanıtlaSilsebzeli çeşniyi baharatçıdan da veya markette ki bir çok markayı da denedim.fakat bana kalırsa en iyisi vegeta.ben vegeta kullanıyorum.hemen hemen tüm marketlerde bulunabiliniyor. sana kesinlikle tavsiye ediyorum.
gülşencim evet tuzotla aynı şey fakat ben sanada vegetayı kullanmanı tavsiye ediyorum. sıcacık sevgiler...
mmmmh:) Yummi! I want to eat it:)
YanıtlaSilHope you visit me on my Blog
Fashionobsession-mieni.blogspot.com