
1 su bardağı aşurelik bugday
1 su bardağı haşlanmış mısır
200 gr tavuk göğsü
1 su bardağı yoğurt
2 yumurta
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı sıvıyağ
30 gr tereyağı
6 su bardağı sıcak tavuk suyu
tuz,kuru nane
bugdayı bir gece önceden suda bekletin.suyunu süzüp haşlayın ve tekrar süzüp kenarda beklemeye alın.
tavuk göğsünü bol suda haslayıp 6 su bardağını çorba için ayırın.
tavuğu didikleyin.
terbiyesi için:
yoğurt,1 çorba kaşığı su ve yumurtayı çırpın.
yağları tencerede ısıtın.çırpma teli ile sürekli karıştırarak unu ilave edin.
azar azar tavuk suyunu ekleyin.buğday ve mısırı ekleyip 1 tasım kaynatın.tavuğu ekleyip 5 dk. daha pişirin. hazırladığımız terbiyeye çorbamızdan 1 kepçe döküp karıştırın ve azar azar sürekli karıştırarak çorbaya ekleyin. 5 dk. kaynatın.tuz ve nane ekleyin.1-2 dk. sonra ocağı kapatın. 10 dk. dinlendirdikten sonra sıcak servis yapın.
süpeerrr deneyeceğim mısır biraz ilginç geldi çorbada ellerine sağlık
YanıtlaSilçok sağlıklı bir çorba,ellerine sağlık canım.afiyetler olsun...
YanıtlaSilellerine sağlık ezgicim lezzetli ve besleyici bir çorba olmuş..sevgiler
YanıtlaSilTariflerinizi çok beğendim Birkaçtanesini (daa fazla aslında )defterime yazdım Ellerinize sağlık sizi izlemeye aldım.
YanıtlaSilbu çok iyi oldu ;) içim dışım brokoli çorbası olmuştu :D
YanıtlaSil