13 Ocak 2008 Pazar

KIZILDERİLİ USULÜ BARBUNYA FASÜLYESİ

İnanılmaz derecede lezzetli bu yemeğimiz bir amerikan yemegidir.özellikle Amerika'nın kuzeybatısında çok sevillir.

750 gr dana kıyma
250 gr domates(kuşbaşı doğranmış)
5oo gr kuru barbunya fsülyesi
2 çorba kaşığı tereyağı
2 orta boy soğan(ince dilimlenmiş)
2 diş ezilmiş sarmısak
3 çorba kaşığı domates salçası
1 defne yaprağı
1 tatlı kaşığı toz kimyon
2 tatlı kaşığı acı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı+1 çorba kaşığı tuz
2 su bardağı et suyu(et bulyon kullanacaksanız tuz miktarını azaltınız)
barbunya fasülyelerini birgece önceden ıslatınız.orta boy bir tencereye yarısına kadar su doldurunuz 1 tatlı kaşığı tuz ile barbunya fasülyelerini ekleyiniz.yarım saat kadar kaynattıktan sonra ,suyunu süzüp fasülyeleri bir kenara bırakınız.
büyük bir tava içinde yağı orta ıcaklıkta ısıtınız.soğan ve sarmısağı ekleyip arada bir karıştırarak 3-4 dakika kızartınız.sonra kıymayı katıp iyice kavurunuz.kıymalı karışımı,byük bir tencereye alıp,domatesleri,salçayı,kimyonu,defne yapragını,kırmızı biberi,1 çorba kaşığı tuzu ve et suyunu ekleyiniz.
tencerenin kapağını,kapayıp orta ateşte kaynatınız.kaynayınca ateşi kısıp ,arada karıştırarak pişeye pırakın.20-30 dakikasonra fasülyeleri ekleyip 20 dk. daha pşirdikten sonra,defne yaprağını çıkarıp servis yapın.

12 yorum:

  1. Ezgi'ciğim,

    Yine çok güzel lezzetler hazırlamışsın, ellerine sağlık.

    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  2. Ezgiii vallahi hızına yetişemiyorum arkadaşım ne kadarda hamaratsın nazar değmesin gözlemeler ve fasülye pek güzel olmuş ellerine sağlık öptüm bay

    YanıtlaSil
  3. Ezgicim kıymalı sulu yemekler çok lezzetli oluyor.Senin fasulyen de leziz görünüyor.Yanında pilavla ne de iyi gider. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. selam..degişik birbarbunya tarifi..elinize saglık .iyi pazarlar dilerim.sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar, barbunya fasulye çok güzel olmuş, biz de bu şekilde kıymalısını çok severiz, çok daha lezzetli oluyor, ellerinize sağlık, afiyetler olsun, iyi pazarlar...

    YanıtlaSil
  6. Ezgim benim cok nefis görünüyor ,ellerine saglik canim.Ayrica sobelendin haberin olsun.Hakkinda 7 gercegi itiraf etceksin caniiiiim.Sayfamda iki oyun oldugu icin,hangisi oldugunu belirtmek istedim.Sevgilerimi biraktim canim.

    YanıtlaSil
  7. ezgicim cok lezzetli olmus
    gözlemeye bayildim cok seviyorum yaaa
    ellerine saglik

    YanıtlaSil
  8. canım ezgi,

    ne güzel olmuş.. Ben de bu tarifi hazırlayıp racoların içine koyuyorum.

    çook lezzetli oluyor.

    ellerine sağlık

    www.misssgibi.com

    YanıtlaSil
  9. Müthiş bir lezzete benziyor. Kız ne zaman gittin kızılderililerin yanına :)

    YanıtlaSil
  10. Bu kizilderililer de agizlarinin tadini biliyormus,harika olmus,ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  11. Ezgiii,
    Fasülyede fasülye olmuş bacım hihihii...Çok severim barbunyayı..Kızılderülülerünkünü heç denemedim emme sen yapınca süper olmuştur..
    Öpüyorum

    YanıtlaSil
  12. Degisik bir tarif,kiymali hic denemedim,görüntüsü nefis olmus elize saglik

    YanıtlaSil