
özellikle balıkla birlikte bayılıyorum ;))
yarım kg deniz börülcesi
4-5 diş sarmısak
1-2 limonun suyu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
bir tencerede su kaynatıyoruz(asla tuz koymuyoruz)deniz börülcelerini ekleyip 5-6 dk. haşlıyoruz.süzüp sudan geçiriyoruz.
her bir deniz börülcesini tek tek ucundan tutup sıyırıyoruz.böylece içindeki kılçıktan kurtulmuş oluyoruz ;))
bir kapta dövülmüş sarmısak,limon suyu ve zeytinyağını karıştırıyoruz.
deniz börülcemizin üzerine döküp servis yapıyoruz.
not:
çok haşlarsak kılçıklarından ayrılmaz.deniz börülcesinin kendisi tuzlu olduğu için asla tuz kullanılmaz.
Seni çok seviyorum arkadaşım DOSTUM :)))Kuşlar gibi
YanıtlaSil> > uçmayı, balıklar gibi yüzmeyi öğrendik ama basit bir
> > sanatı unuttuk. İNSAN gibi YAŞAMAYI biliyor musun BU
> > HAFTA DÜNYA DOSTLAR HAFTASI bu mesajı sevdiğin
> > doslarına gönder eğer BEN de SEN in Yakın
> > arkadaşınsam dostunsam banada yolla Bunu
> > arkadaşlarına gönder bakalım kaç Cvp gelecek eğer 7
> > den fazlaysa çookkk sevilen birisisin demektir.
> > Dostluk Sabah öperek uyandırmaktır...Aynı dala
> > tutunmaktır kimi zaman aynı bisikleti sürmektir.
> > Ayağınız yetişmese bile...Dans etmektir kolkala...
> > küçük hediyeler almaktır... ve Kimi zaman aynı kalbi
> > paylaşmaktır.. Öpmektir onu doyasıya Ve bunu
> > söyleyebilmektir'Dostlugun en büyük Armağan Bana'
iyiki varsııınnn.sevgilerimle
Merhaba Ezgi. Ben hiç deniz börülcesi yemedim ama normal börülceden Selçuk Kuzu tarifiyle mayonezli bir meze yapıyorum. Senden cesaretle haftaya pazardan alıp denemeyi düşünüyorum. Eline sağlık.
YanıtlaSilSevgiler.
Ezgicim daha önce hiç yapmadığım ve yemediğim bir lezzet. Denemekte fayda var, ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilEzgi'cim bayılırım bu salataya.. Sarımsak da çok yakışır.. Ellerine sağlık..
YanıtlaSilselam Ezgi,
YanıtlaSilbu aralar benim blogumda dahil hemen hemen her blogdaki salata tarifi bu deniz börülcesi.gerçekten çok sevdiğim bir lezzet benim de.İstanbulda her zaman bulmak mümkün değil ama görünce kaçırmam hemen alırım ben.ellerine sağlık harika görünüyor.
ezgicim, çok nefiss görünüyor.ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilsevgiler..
canikom ezgim güzel arkadaşım börülceye bende bayılırım alıyım o tabağı ordan ben en iyisi:)) ellerine sağlık canikom bu arada tebrik ederim 5 kilonun 4 ü gitmiş 1 i kalmış...sevgilerimle öpüyorum yavru kuşum:))
YanıtlaSilTadi nasil acaba yemedigimden soruyorum Ezgicigim:))Ellerine saglik diri yesil rengiyle pekde vitaminli görünüyor..
YanıtlaSilSEVGILER
Ezgi'cim mis gibide gördüm bitmeden yetiştim:))
YanıtlaSilEllerine sağlık denizde karada farketmez börülceyi çok severim:)))
Hımmm nefis bir salata bayılırım ellerine sağlık canım...Sevgiler...
YanıtlaSilBayılırız biz ailece deniz börülcesine, ellerine sağlık Ezgi'ciğim.
YanıtlaSilSvgilerimle.
Ezgi'cim harikasın
YanıtlaSilSonunda yaptın demek ellerine sağlık nefiiis görünüyor. Çok özledim bu lezzeti. Tekirdağ da bulmak imkansız.
Sevgiler selamlar...
Bayıldığım bir lezzet. Buralarda tazesini bulmak mümkün değil. Konservesi var ama onunla idare ediyoruz. Ağzımın suyu aktı desem abartmış olmam. Ellerine sağlık Ezgicim.
YanıtlaSilçok nefiss görünüyor.ellerine sağlık şekerim...
YanıtlaSilFıstığımmm, çok severim börülceyi, bol limonla ohh mis gibi yerim ayolll..Bende neyi sevmemki, görüyosun Ezgicim çok pis boğazım ben hihihihihi..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım benim...Öptüm seni ...
EZGİ'CİM ,ELLERİNE SAĞLIK CANIM ,BEN DENİZ BÖRÜLCESİNE BAYILIRIM ,BİZİM BURALARDADA BOL BOL VAR ZATEN...SEVGİLER
YanıtlaSilooo ne güzel olmuş ellerine sağlık bol limonlu güzel gider hani
YanıtlaSilEline saglik ezgicim.Deniz börülcesi hic yapmadim.Eminim güzeldir.Ellerine saglik.
YanıtlaSilSevgiler.
Çok güzel tarifleriniz var, ilgi ile izliyorum. Selamlar..
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık geçenlerde bende aldım denedim hoş bir tadı oldu ama biraz denizi andırıyor deniz suyunu :-)))) malum denizin dibinde yetişiyor :-)))
YanıtlaSil