20 Aralık 2008 Cumartesi

HELLİM PEYNİR KIZARTMASI

özellikle kahvaltılarınızda sunmak için değişik lezzetler arıyorsanız işte size muhtesem bir tat...

250 gr küp seklinde kesilmiş hellim peyniri
sosu için
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
1 emek kaşığı su
1'er çay kaşığı kırmızı toz biber ve biberiye
1 yemek kaşığı galeta unu
kızartmak için
ayçiçeği yağı

sos için gerekli tüm malzemeleri bir kapta iyice karıştırıp.peynirleri bu karışıma buluyoruz ve ayçiçeği yağında kızartıyoruz.sıcak servis yapıyoruz.

16 yorum:

  1. çok güzel bir alternatif olmuş..kavaltı sofralarına çok yakışan bir lezzet ...ellerine sağlık..
    öpüyorum..
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. aa ezgicimm.bir süre sana yorum yazamıyorduk.sonrasinda da meşguliyetler alıkoydu çok zamandır uğramamıştım doğrusu..arayı kapatırız ))
    hellim kızartması çok leziz hele benim gibi bir peynir delisi için muhteşem görünüyor diyebilirim.ellerine sağlık güzelim

    YanıtlaSil
  3. ezgi harikasın böyel denememiştik hiç hep ince dilim buda iyi fikir güzel ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. LEZİZ VE ENFES BİR SUNUM ELLERİNE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  5. Harika bir lezzet canım..ellerine sağlık...güzel bir pazar geçirmen dileğiyle..Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Canım çok lezzetli görünüyor.Ellerine sağlık.Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  7. Canım mangaldada cok lezız oluyor .Ellerıne saglık.Sevgıler..

    YanıtlaSil
  8. MERHABA BENDE BUNU DENEDMEDİM AMA PEYNİR KIZARTMLARI ÇOK NEFİ,S OLUYOR BİR ARKADAŞIM KEÇİ PEYNİRİ KIZARTIRDI HARİKA OLURDU
    ELLERİNE SAĞLIK

    MARMARİSTEN SEVGİLER

    YanıtlaSil
  9. tam benlik, cok severim
    nefisssss
    ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  10. Çok şık ve lezzetli görünüyor Ezgi'ciğim, ellerine sağlık.

    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  11. Eline sağlık Ezgi şahane olmuş hellim kızartman:))

    YanıtlaSil
  12. Merhaba ...Bol yağda mı kızartacağız...Ellerinize sağlık
    oya

    YanıtlaSil
  13. merhaba sevgili oya
    öncellikle ziyaretin ve yorumun için çok tesekkür ederim.
    evet biraz fazla yağ gerekiyor.patates kızarttığımız gibi...
    peynirlerin yarısını biraz geçiyor yağ miktarı...
    sevgiler

    YanıtlaSil
  14. Merhaba bu da değişik bir tarif. Çok güzel görünüyor. Gerçi benim yaptığıma göre biraz daha zahmetli. Ben direk tavada margarini eritip kuru tulum peynirini ince kesip dibi hafif kızarıp sertleşene kadar kızartıyorum, ekmek banıp yiyorum harika oluyor valla :)Peynirin her türlüsü kabulum..Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  15. ezgicim bu tarifi çok beğendim denemek istiyorum yalnız benim annemde yumurta alerjisi var sosunda yumurta yerine başka ne kullanabilirim?

    YanıtlaSil
  16. sevgili cennet yumurta yerine sosa 1-2 kaşık süt yada su kullanabilirsin.
    eğer istersen direk peynirleri su yada süte bulayıp galeta ununa batırarakda kullanabilirsin
    sıcacık sevgiler

    YanıtlaSil