23 Eylül 2010 Perşembe

PEYNİRLİ GÜL ÇÖREĞİ


1/2 paket margarin
3 çorba kaşığı yoğurt
10-12 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
bir tutam tuz
içi için:
100gr beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
üzeri için:
2 çorba kaşığı sıvıyağ

elenmiş unun ortasını havuz gibi açalım.içine eritip ılıttığımız margarini,yoğurdu,mahlebi,tuzu,kabartma tozunu ekleyelip özlü bir hamur yoğuralım.
hamuru merdane ile 3 mm kalınlığında açalım.hamurun üzerine bir puding kasesi koyup bıçakla yuvarlaklar çıkaralım.her parçayı yuvarlağın tam ortasına gelmeyecek şekilde 5 kesik yapalım.iç malzemeyi ortalarına koyalım.kesikler yaparak oluşturduğumuz kanatları üste doğru çevirip birbirinin üzerine hafifçe yapıştırarak gül şekli verelim.hamurlara fırça yardımı ile sıvıyağ sürerek önceden ısıtılmış 190'C ısılı fırında pembeleşene dek pişirelim.

10 yorum:

  1. Lezzetli bir çöreğe benziyor.ellerinize sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. harika görünüyor canım ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  3. ellerinize sağlık harika görünüyor

    YanıtlaSil
  4. değişik olmuş güzel olmuş ta neden o kadar beyazlar yoksa resimde çiğ mi börekler.?

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize saglik. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. sevgili lezzet sarayı tabii ki pişmiş resmi bu. resmin üzerine tıklarsan peynirlerin erimiş olduğunu görebilirsin canım.üzerine yumurta sarısı sürülmediği için rengi beyaz kalıyor.sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Çok cici bir tarif olmuş,emeğine sağlık canım..Mutlu haftalar..

    YanıtlaSil
  8. ellerinize sağlık güzel bir tarif notumu aldım iyi akşamlar

    YanıtlaSil
  9. Cok nefis görünüyor birde sunum cok hos olmus canim,ellerine saglik.Güzel bir hafta sonu diliyorum,sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  10. şekli çok güzel olmuş çok beğendim... ellerinize sağlık!

    YanıtlaSil