2 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
yarm su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2-3 su bardağı un
yumurta ve seker mikserde çırpılır.süt ve sıvıyağ eklenir ve çırpmaya devam edilir.un,kabartma tozu,vanilya elenerek ilave edilir.27x40 santimlik dikdörtgen fırın kabının tabanına yaglı kağıt serilir.yanları iyice yağlanıp,yanlarına çok az seker serpilir.
karışım içine dökülür.ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
Kek soğuyunca bardak yardımı ile kekten yuvarlak parçalar çıkarılır.
dr. oetker sıcak çikolata tarifine göre hazırlanır soğuyunca yuvarlak şekilde kestiğimiz kek parçalarının etrafı önce bu karışıma batırılır sonrada hindistan cevizine bulanır.
her bir yuvarlak pastalarımızın üzerine tarifine göre hazırlanmış kremşanti sıkılır.
buzdolabında 4 saat dinlendirilip servis yapılır.
Ezgii başım feci ağrıyor, bundan yesem kesin geçer:)) eline sağlık
YanıtlaSilEllerinize sağlık nefis görünüyor olsada yesem:))
YanıtlaSilBu tarife yalancı eti puf da deniyor sanırım :) Elinize sağlık
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel ve değişik olmuş.
YanıtlaSilPastacıklar süper.ellerinize sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilAsı gibi gerçekten minicik pasta olmuş ellerinize sağlık afiyet olsun
YanıtlaSilçok şık ve pratik bir pasta ellerinize sağlık
YanıtlaSilçok güzel olmuş ellerinize sağlık afiyetler olsun sevgiler
YanıtlaSilHarlka gözüküyor,ellerinize sağlık..
YanıtlaSiltam misafrlk ve benlk süslü püslü :)
YanıtlaSilEnfes gözüküyor...Ellerine sağlık...
YanıtlaSilEnfes gözüküyor...Ellerine sağlık...
YanıtlaSilezgicim ben tarifi şimdi denedim fırından yeni kekimi çıkardımn,çok güzel olacak bence:)
YanıtlaSilyalnız benim kekim seninki kadar kabarmadı sanki,iki parmak kadar kabardı tepsiyi tam hizalamadı,seninki dahamı çok kabarmıştı?
sevgiler...
gülşencim mesajını yeni gördüm kusura bakma canım.
YanıtlaSilbenimde çok sevdiğim bir tariftir umarım beğenmişsindir.
gülsencim tarifi çok oldu yapalı tam hatırlıyamıyorum fakat benimki sanki 2 cm den biraz daha fazla kabarmıştı.
bu kekin kabarma olayı bir çok nedene bağlı.
fırın kabının büyüklüğüne fırın ısısına,malzemeye,harcı hazırlama şekline,fırın ısısına,pişerken fırının kapağını açmamaya falan filan..
kek yapmanın püf noktaları yazımı okumanı tavsiye ediyorum canım.
fakat senin yaptığınında güzel olduğuna eminim.
bu tarif te illa ki kocaman keklere ihtiyaç yok.
sıcacık sevgiler canım...