6 tavuk baget
6 soğan
5 domates (küp doğranmış)
1 tutam safran
3 çorba kaşığı sıcak su
6 kuru kayısı
2 çorba kaşığı bal
2 çay kaşığı tarçın
5-6 dal kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı toz zencefil
1 çay bardağı zeytinyağı
tuz,karabiber
3 soğanı ince dilimliyoruz.3 soğanıda küp doğruyoruz. kayısıları zar şeklinde doğruyoruz.
derin bir kasede küp soğan,3 çorba kaşığı suda eritilmiş safran,kayısı,bal,tarçın,zencefil,maydanoz,zeytinyağı,tuz ve karabiberi karıştırıyoruz.
derin güvecin tabanına bagetleri yerleştiriyoruz. sırasıyla dilimlenmiş soğan,domates ve sosu yayıyoruz.
kapagını kapatıyoruz ve ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 90 dk. pişiriyoruz.
sıcak servis yapıyoruz.
Tadını merak ettim ama güzel olduğuna eminim...Ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilSevgiler...
Çok lezzetli gözüküyor ellerinize sağlık
YanıtlaSil