9 Kasım 2007 Cuma

SEBZELİ GÜVEÇ



güvecte pişirme yöntemi odukca saglıklı olmakla birlikte,lezzet acısındanda diger seceneklere göre bir hayli farklı.bu sebeple ben yaptıgım sulu yemeklerde güvec kullanmaya özen gösteriyorum.
bu aksam yaptıgım bu yemegi ben kendim uydurdum.inanılmaz derecede lezzetliydi.
içine istenilen malzemeler eklenip cıkarılabilir.örnegin bu yemege sarmısakta cok yakısır.

MALZEMELER
250 gr yagsız kusbası et
3 orta boy patates
2 biber
1 havuc
1 büyük sogan
1 patlıcan
1 kabak
1 domates
1 adet et bulyon
1 corba kasıgı margarin + 1 corba kasıgı sıvıyag
1 corba kasıgı domates salcası
1'er cay kasıgı kekik,nane,toz kırmızı biber
biraz tuz,karabiber,pulbiber


havuc,patlıcan ve kabagı yuvarlak dilimleyelim.patatesi yemeklik,soganı yarım ay seklinde,biberleri uzunlamasına ikiye bölüp kalınca dograyalım.domatesin kabuklarını soyup kalınca dilimleyelim.
güvecimizde soganı yagla birlikte seffaflasıncaya kadar kavuruyoruz.eti ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.domates haric tüm sebzeleri,salcayı, baharatları ekleyip 1 yada 2 dakika daha kavuruyoruz.2,5 su bardag su ekleyip karıstırıyoruz.domatesleride ekleyip.kapagını kapatıyoruz.önce yüksek,kaynadıktan sonra kısık ateste arada karıstırarak pişmeye brakıyoruz.et yumusayınca yemek pişmiş demektir.

ben yemegi ayran,tursu ve pilavla servis yaptım.

1 yorum:

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com dedi ki...

Güveçteki yemekler kadar lezzetli yemek mi olur ya. Gerçekten mükemmel bir tadı oluyor...