29 Aralık 2007 Cumartesi

MISIR GEVREKLİ TAVUK

Bir tepsinin dibine, halkalar halinde soyulmuş patatesleri doğrayın. Ayrı bir kapta iki avuç mısır gevreğini, yağsız sütle karıştırın. İçine biraz tuz, karabiber, azıcık kırmızı biber ekleyin. Tavuk göğsünü iri parçalar halinde doğrayın, karışıma ekleyin. Sonra da karışımı patateslerin üzerine yayın. Çok az zeytinyağı da gezdirebilirsiniz. Ben bir tane de tarçın kabuğu saplıyorum, kokusu için... Doğru fırına... Piştiğini kokusundan ve renginden anlayacaksınız. Bence acayip bir lezzet!
(Sağıklı tavuk bilgi platformu)

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Ezgicimmmm,

nefisss bir tarif.. Hem çok ilginç hem de leziz görünüyor. Kesin deneyeceğim.

Ellerine sağlık bitanemmm


sıcacık sevgiler
www.misssgibi.com

Serpil dedi ki...

daha önce denediğim bir lezzet bende çok beğendim ama oğlum ve eşim maalesef beğenmediler:(((((((((( İyi seneler diliyorum...

meleginmarifetleri dedi ki...

Ezgicim çok güzel bir tarif vermişsin ellerine sağlık canım.
Amonyağı nereden bulacağım diye sormuşsun ben aktardan alıyorum burada öyle satılıyor sende istersen bi aktarlara sor bakalım öpüyorum hoşçakal

uygarimizlahayat dedi ki...

Ezgi nerden buldun bu tarifi böyle, çok değişikkk...Ellerine sağlık...Sabahtan beri dolaşıyorum, tek bana mı hediye geldi yaaa ben sizden daha heyecanlıyım, hadi gelsin artık hediyeleriniz bende bakayım hehe:)))