23 Aralık 2007 Pazar

PORTAKALLI BALLI TAVUK

Müthiş bir lezzete sahip bu tavuk yemeğini,özellikle değişik lezzetlerden hoşlanan herkes mutlaka denemeli.

4 adet tavuk but(ben 6 adet baget kullandım)
1 orta boy soğan
2 diş sarmısak
5 yemek kaşığı zeytinyağı

SOS İÇİN:
1/2 su bardağı taze sıkılış portakal suyu
1 yemek kaşığı mısır veya buğday nişastası
2 çay kaşığı tatlı hardal
1 yemek kaşığı süzme bal
2 çay kaşığı tuz,karabiber
2 çay kaşığı domates salçası
2 su bardağı haşladıgımız tavugun suyu

butları içine 1 havuç,1 soğan,1 diş sarmısak eklediğimiz suda yarı yarıya pişecek şekilde haşlıyoruz.(sadece suylada haşlayabiliriz fakat bu şekilde tavuk etleri daha lezzetli olur.)
zeytin yağını geniş bir tencereye koyup butları tencereye yan yana sıralıyoruz.üzerine ince doğranmış soğan ve sarmısaklar serpiştirilir.orta ısılı ateşte 4-5 dk. arada çevrilerek kızartılır.
diğer tarafta sos için portakal suyu ve nişasta geniş bir kaseye konulur.tel çırpıcı yada çatal ile çırpılarak karıştırılır.
üzerine hardal,bal ve salça eklenip çırpmaya devam edilir.tuz ve karabiberde serpildikten sonra tavuk suyuda aktarılıp iyice karıştırılır.
elde edilen pürüzsüz kıvamdaki sos kızarmakta olan tavukların üzerine aktarılır.tahta bir kaşıkla birkaç kez karıştırılıp ,yüksek ateşte sos suyunu biraz çekene kadar pişirilir.
patates püresiyle birlikte servis edilir.istenirse ince kıyılmış maydanozla da süslenebilir.

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Canım Ezgi,

ben tavuğu farklı soslarla yemeyi pek severim. Daha önce ballı tavuk denemem olmuştu. Ama portakal suyu, nişasta enteresan öneriler.

Mutlaka denemek istiyorum.

ellerine sağlık
sıcacık sevgiler.
www.misssgibi.com

Betül İnce dedi ki...

Sevgili Ezgi,

Yine çok lezzetli şeyler yapmışsın. Yoğun beslenilmiş bayramın ardından çorbalar çok cazip geldi bana. Ellerine sağlık. Sevgilerimle.

NiNo dedi ki...

ellerine saglik enfes gorunuyor canim

Adsız dedi ki...

Tavuğa bayılırım hele portakallısına...
Sayfama bıraktığın güzel yorum için teşekkürler...
Seni daha yakından takip edebilmek için sayfanı sayfama ekledim...
Güzel bir hafta geçirmeni dilerim

ebrulitatlar dedi ki...

Ezgi'cim çok değişik ve leziz görünüyor canım. Ellerine sağlık. Sevgiler..

busem dedi ki...

Ne kadar değişik bir tarif olmuş.Mutlaka denemeliyim. Ellerine sağlık. Hoşçakal.

aycen dedi ki...

çok leziz görünüyor bu akşam deneyeceğim:)

ayrıca benim de yeni başladığım bir yemek blog'um var: http://www.aysegul-mutfakta.blogspot.com/

beklerim!=)