27 Aralık 2007 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI BAMYA

Tarifi daha önceki yıllarda harhangi bir siteden almıştım.fakat nereden aldığımı hatırlıyamadığım için burada belirtemiyorum.severek uyguladığım bu tarifte kullandığım bamyalar derindondurucumdan.


yarım kg bamya
1 soğan
1 büyük domates
yarım su bardağı zeytinyağı
1 limonun suyu
1 çay kaşığı tozşeker
yarım çay bardağı sirke
tuz

bamyaları sap kısımlarını huni şeklinde kesin.bamyaları 1 çay kaşığı tuz ve sirke karışımında 5 dk. bekletin.ince kıyılmış soğanı zeytinyağında pembeleştirin.bamyaları süzgece alıp bekletmeden ve fazla sallamadan yıkayıp sogana ilave edin.1-2 dk. pişirip kabukları soyulup küp doğranmış domatesleri ilave edin.2-3 dk. daha pişirin.şeker,limon suyu ekleyip,tuz serpin.bamyaların seviyesi kadar sıcak su ilave edin.kapağı kapalı olarak pişirin.soğuk servis yapın.

NOT:bamya pişerken üzerine yağlı kağıt serip kapağını kapatın.bu şekilde yemek daha lezzetli olur.

1 yorum:

Melek* dedi ki...

sayfanızı açınca evinizin resmi çıkıyora karşıma sanki eve gelmişim gibi oluyor:) bu arada çok severim zeytinyağlı bamyayı birazda limon sıkınca daha bir güzel olur ellerine sağlık