1 kg bakla
1 limon
3 soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
5 domates
1 çorba kaşığı tozseker
1 çorba kaşığı un
3 dal taze sarmısak
üzerine:
dereotu,yoğurt
baklaları istenilen ebatta kesin.yarım limonun suyunu ve 5 su bardagı suyu deri bir kaba alarak 10 dakika bekletin.
küp doğranmış soğanı bir tencereye alarak zeytinyağı ile soteleyin.limonlu sudan çıkardığımız baklaları tencereye ekleyip renleri sararıncaya kadar kavurun.rendelenmiş domatesleri ekleyin.tozseker,un,yarım limonun suyu ve tuzu tencereye ekleyerek baklalar yumusayıncaya kadar pişirin.1 su badagı su ekleyin.çok ince kıyılmış sarmısağı yemeği ocaktan almadan 5dk. önce ilave edip karıştırın.pişen yemeğin kapağını açmadan soğumaya bırakın.sogudugunda servis tabagına alarak üzerine dereotlu yoğurt gezdirerek servis yapın.
9 yorum:
Bir Egeli olarak bu tam benim yemeğim.Çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık.
hımmm bakla pek güzel görünüyyy ellerine sağlık yeavrım...sevgilerimleee......
Ne güzel yaaa siz bakla da yiyorsunuz, ben hayatta yiyemem bakla, eşimde öyleee...Canım ellerine sağlık, çok güzel olmuş...
Farklı ve güzel bir lezzet olmuş ellerine sağlık.
Sevgiler…
Ezgi'cim baklayı çook severim..Birde ayılarken ellerime renk vermese :)))) daha çok sevicem..
Ellerine sağlık..
Hayatım Ezgim,
taze bakla çıktımı ayol..
Nasıl çekti canım.
Bu sene bakla ekmedim bahçeye o aklıma geldi..
Ekseymişim yiyecektik belkide :)
ellerine sağlık
sevgiler.
www.misssgibi.com
Ezgi'cim,
İçinde sarımsak varsa, önüme ne konulursa yerim:))
Ellerine sağlık,
Sevgiler....
Ezgicim ben daha yeniyim.Sobelemek ne demek?
Bak bak baaak,bizim ezgiye bak ,ne de güzel sarimsakli bakla sulusu yapmis.Ellerine saglik ezgicim,nefis görünüyor.Ayricaaa yerin cok belli gayveye ugramadin,kiz korma senden gayvelerin parasini almaam.Haydi kendine ey bak canim;)
Yorum Gönder