tarif lezzet dergisine aittir.
Pirinci yıkayıp ılık suda ıslatın ve 30 dakika bekletin. Süzüp durulayın. Soğanı soyup kıyın.
* Zeytinyağını tencereye alıp soğanı ekleyin. Biraz pembeleştirip süzülmüş pirinci ilave edin. 1-2 dakika kavurun. Fıstık, üzüm, tuz ve baharatı ilave edip karıştırın, ocaktan alın.
* Asma yapraklarını tuzlu kaynar suda sararıncaya kadar haşlayıp süzgece alın.
* Bir tepsinin içinde yaprakları tek tek açarak hazırladığınız iç malzemeden ortalarına ekleyip sigara şeklinde sarın. Tencereye dizip üzerine bir tabak kapatın. 2 su bardağı ılık su ilave edip ağır ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın.
* Sarmaları servis tabağına alıp üzerine 1 kaşık sızma zeytinyağı gezdirin. Limon dilimleriyle süsleyip servis yapın.
19 yorum:
slm
dolman harika ellerine sağlık canım.iyi haftalar
sevgiler
Canım görüntü muhteşem, var ya en sevdiğim yemektir biliyor musun, ağzım sulandı resmen, ellerine sağlık canımcım...
merhaba canım, dolmalar süper görünüyor.ne güzel sarmışsın öyle incecik.ellerine sağlık.
sevgiler
Sarmalar mükemmel sarılmış,lezzeti de bir o kadar güzeldir mutlaka.Yiyenlere afiyet olsun
Ah ahhh canım uzun zamandır sarma istiyor ama kalkıp yapan yok:)
Canım şahane görünüyor,ellerine sağlık..
Zeytinyağlılara bayılıyorum. Ellerine sağlık. Çok lezzetli görünüyorlar.Sevgiler...
Ezgicim bunlar tablo gibi olmuş. İnsan yemeye kıyamaz. Tadı da enfes olmuştur eminim. Ellerine sağlık.
canım ellerine sağlık...tariflere bayıldım hepsi birbirinden güzel..sevgiler..
canım biraz uzak kaldım netten neler yapmışsın böyle hepsi birbirinden leziz ellerine sağlık ....öpüyorum seni becerikli bebişim benim..sevgilerimlme
Ezgi
Yine tek kelime ile "SÜPER"
Sevgiler...
himm.. zeytinyagli sarma lezzetine diyecek birsey yok ama sunum da bir harika ellerine saglik..
selam ezgi,
sarmalar nefis olmus...
ellerine saglik :)
selamlar, aysel
Ezgi'ciğim,
Bu sarmaları sen mi sardın yoksa? Çok düzgün ve güzel olmuşlar, ellerine sağlık canım.
Gençlerin böyle Türk mutfağının zahmetli işlerini de yapabiliyor olması çok hoşuma gidiyor.
Güzel bir hafta ve bol tarifli günler diliyorum.
Ezgi'ciğim,
Merhaba. Haklısın, geçen haftalar biraz yoğun geçti, fırsat uldukça izlemeye ve yorum yazmaya çalıştım. Sana zaten yetişemiyorum, çok güzel şeyler yapmışsın, ellerine sağlık.
Sevgilerimle.
Kalem gibi incecik olmus sarmalar,yarin bende yapacagim bu sarmalari görünce dayanamadim napiim,eline saglik seker
en sevdiğim ama en sevdiğimmmm yemek:)))ellerine sağlık canımcım.
benim yerime de ye:)))öpüyorum
dolmaya bak hizaya gel yani o bicim lezzetli görünüyor canim ellerine saglik....
bayılırımmm zeytinyağlı yaprak sarmaya kim bayılmazki zaten:)
harika görünüyor ellerine sağlık canım sevgiler
ellerine sağlık oğlum görmesin:)
Yorum Gönder