27 Mart 2008 Perşembe

KÖPÜKLÜ TÜRK KAHVESİ


tarifi 1 kişilik olarak veriyorum.kişi sayısı kadar artırarak uygulayınız.

bir tatlı kaşığı tepeleme türk kahvesi
orta kahve için 1,şekerli kahve için 2 kesme şeker
1 kahve fincanı soğuk içme suyu

cezveye malzemeleri ekleyip,kısık ateste bir tatlı kaşığı yardımıyla 1-2 defa yavaşça karıştırıyoruz.hem köpürmesine yakın hemde köpürdükten sonra 1-2 kere daha karıştırıyoruz.
kahve köpürünce bardağa 1 tatlı kaşığı köpüğünden koyup,tekrar ocağa alıyoruz.bir kaç saniye tutup bardağımıza boşaltıyoruz.yanına bitter çikolata veya türk lokumu çok yakışıyor:)

10 yorum:

Ilker Erdem dedi ki...

Canim ya bende cok severim turk kahvesini. Bizim buralarda pek icilmiz turk kahvesi. Ben aslinda hic kahve icmem ama keyif icin aksamlari sutlu bir turk kahvesine hic hayir diyemem. Keske karsilikli icebilseydik birer turk kahvesi simdi. Belki tatile turkiyeye gelirsek...Kocaman optum canim Sevgiler.

elif dedi ki...

ya tamda kahve canım çekiyodu. ne güzel köpüklü köpüklü olmuş.
ellerine sağlık canım

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Canım benim benim en sevdiğim içeceklerden birisi.ELLERİNE SAĞLIK

Eminönüne her gittiğimde KURUKAHVECİ MEHMET EFENDİ NİN ÖNÜNDE ZEVKLE BEKLERİM SIRADA. KENDİME EŞE DOSTA ORADAN KAHVE ALIRIM

sevgiyle kal

Nilgün dedi ki...

Ezgicigim ellerine saglik canim..Yemekten sonra su an iyi gider..


SEVGILER

Adsız dedi ki...

Ezgicim hemen hemen bir haftadır pc başına geçemedim. Arkadaşlara uğrayamadım, tabi sana da uğrayamadım. Fakat bir geldim o kısa sürede ne kadar çok şeyler yapmışsın. Vallahi bravo sana. harikasın.Peçete katlamalarına bayıldım. İlk başta beni karşılayan kahveye diyecek yok zaten. Ellerine sağlık canım sevgilerimi yolluyorum sana...

Adsız dedi ki...

Eğer kabul edersen kahveni içmeye geldim. Köpük köpük mis gibi kokuyordur. Ellerine sağlık.

Ordanburdanhayattan dedi ki...

harika görünüyor kahven.yanında Hare'nin türk kahveli likörünü tavsiye ederim.süper oluyor.

Adsız dedi ki...

selam ezgicim..mis gibi kahve kokusuna geldim.bende bayılırım kahveye..hergün bir fincan içerim komşularla:))))eline saglık canım.sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

selam ezgicim kahve çok nefis görünüyor..ellerine sağlık bir öneride benden o bitter çikolatayı kahveyi pişirirken içine at...beraber pişsin....aman Allahım ne lezzet oluyor anlatamam...sevgiler....öptüm...yetur ( yeşim)

Unknown dedi ki...

sevgili ezgicim bol köpüklü türk kahvesi herzaman için baş tacımızdır. ama benden sana bir arkadaş tavsiyesi, kendini kahveye çok bağlama uzun vadede zararını görebilirsin. yinede sen kendini daha iyi bilirsin tabi.sevgiler.