25 Mayıs 2008 Pazar

BİR PİLAV TARİFİ VE İYİ PİLAVIN PÜF NOKTALARI :))


2 su bardağı pirinç
2 kibrit kutusu tereyağı
2 su bardağı su
tuz
pirinçlerimizi yıkayıp bir kapta üzerine su doldurarak ve bir kaç damla limon suyu sıkarak 5-10 dk. bekletiyoruz.
tencereye(ben her zaman teflon tencere kullanırım) yağı koyup ocağa alıyoruz.yağ eriyince suyunu süzdüğümüz pirinçleri ekliyoruz.bir kaç kere çevirip 2 su bardağı suyu ekliyoruz ve tenceremizin kapagını kapatıyoruz.önce yüksek sonra orta daha sonrada düşük ateşte 2,5 er dakika pişiriyoruz.ocağı kapatıp tencerenin kapagını açıyoruz.üzerine kağıt havlu veya da normal bir havlu kapatıp,tencerenin kapağınıda üzerine kapatıyoruz.10 dk.dinlendirip hemen servis yapıyoruz.

püf noktaları:
tuz yerine 1 adet et veya tavuk bulyonu parçalayarak da ekleyip hazırlayabiliriz.
pilavı pişirdiğimiz içme suyu yerine et veya tavuk suyuda kullanabiliriz.
pirinci ıslatırken kullandığımız bir kaç damla limon suyunu,pişirme suyumuza ekleyerekte kullanabiliriz.bu pilavımızın renginin daha beyaz olmasını sağlar.
demleme süresinde tencere ve kapağı arasına sıkıştırdığımız havlu,pilavımızın tane tane olmasını sağlar.
pirinçle,suyu aynı oranda kullanın örneğin 2 bardak pirince 2 bardak su gibi...
pilavımızı servis yaparken kase veya kek kalıbıyla şekil vermek istersek,kasemizi veya kalıbımızı önce soğuk suyla çalkalıyoruz.ve pilavımızı kabın içine kaşığın arkasıyla bastıra bastıra doldurup,servis tabağına ters çevirerek servis yapıyoruz.
pilav için en iyi pirinç türü baldo pirinçtir.
pirinci kavururken tane tane olduktan sonra suyu eklemeliyiz.
pilavımızı pişirirken mutlaka yüksek ateşten düşük ateşe doğru pişirmeliyiz.

16 yorum:

akasyakokusu dedi ki...

Ezgi'cim canım pilav nefis görünüyor eline sağlık..

defneylebirlikte dedi ki...

canım pilavı çok severim sende harika bilgiler vermişsin.elne sağlık canımmm.

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

mmm pilav harika olmuş ellerine sağlık canım..öpüyorum iyi haftalar

fatosun mutfagından... dedi ki...

ezgicmm ellerine sağlık..sevgiler..

Selma dedi ki...

ellerine saglik..puf noktalarin icin tesekkur ...ama diyet yuzunden pilavada hasret kaldim..ama senin dediyin gibi et suyu yada tavuk suyuylada cok guzel oluyor kocaman optmm

elmaşekeri dedi ki...

ellerine saglik nefis görünüyor.
Sevgiyle kal,yüzünden gülümseme hiç eksik olmasin...

ilker'in mutfağı dedi ki...

hamarat arkadaşım benim,cnım benim harikasın valla.ellerine sağlık.çok çok öpüyorum.sevgiler...

Feyza Fidan dedi ki...

Ezgimmm bayılırım pilava, hemde her türüne..Çok küselll püf noktaları vermişsin canım fıstığım..Ellerin dert görmesin..
Öpüyorum seni...

YASEMİN ASLIHAN BABALIK dedi ki...

ben de çevremde iyi pilav yapmamla tanınırım ama uzunca zamandır diyet muhabbetinden uzak kaldık.ama bu akşam bezelyenin yanına ben de mutlaka yapıcam.ne de güzel püf noktaları vermişsin,yıllarca evli olup da pilav yapamayan çok hanım tanıyorum ben.ustalık ister,ellerine sağlık

disal dedi ki...

canım nefis bir pilav olmuş..çok sevdiğim bir lezzettir...

ellerine sağlık....

püf noktaları için teşkürlerrrr...

ÖZGÜLÜN TARİFLERİ dedi ki...

ezgicigim pilavin cok nefis olmus bayilirim pilava.ellerine sagglik canim cok opuyorum sevgilerimi biraktim.

Adsız dedi ki...

Teşekkürler, harika hazırlamışsın..

Adsız dedi ki...

toplam 7.5 dakikada pilav nasıl pişebiliyor acaba?

EZGi :)) dedi ki...

sevgili adsız çok da güzel pişiyor.tabii eğer lapa pilav sevmiyorsan.

ahmeeeeetttttttttt dedi ki...

ya şu pilav işini bi türlü çözemedim ya lapa oluyor, ya pişmiyor ya dibi tutuyor, bu sefer burdan aldım tarifi yapıyorum bakalım nasıl olacak. teşekkürler

Ulduz dedi ki...

Ezgi hanım teşekkür ediyorum bana ilk kez adam gibi pilav yapmayı nasip ettiniz. ;)