29 Mayıs 2008 Perşembe

FIRINDA PATATES


5-6 Adet patatesin kabuklarını soyup,kalınca dilimliyoruz.eğer taze patates kullanılacaksa kabuklarını soymadan dışını iyice ovarak yıkayıp,dilimleyerek de kullanabiliriz.
fırın torbasının içine 1 tatlı kaşığı un koyup her tarafına bulaşmasını saglıyoruz ve fazla unu döküyoruz.
bir kapta patatesi, zeytinyağı ve tuzu isteğe göre kekik ve pulbiberde ekleyebiliriz harmanlayıp fırın poşetine dolduruyoruz.poşetin ağızını baglayıp,üzerini kürdanla 5-6 yerine batırıp çıkartıyoruz.fırın tepsisine yerleştirip 200 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 30 dk.pişiriyoruz. sıcak servis yapıyoruz.


Hiç yorum yok: