14 Haziran 2008 Cumartesi

FIRIN TORBASINDA TÜRLÜ


2 kabak (kabukları soyulup,kuşbaşı doğranmış)
1 patlıcan (alaca soyup,iri kuşbası doğranmış)
2 domates (kabukları soyulup,kuşbası doğranmış)
5-6 sivri biber (1'er santim aralıklarla doğranmış)
2 soğan (küçük küçük doğranmış)
1 baş sarmısak (ezilmiş)
10-15 adet taze fasülye (her biri 3'e kesilmiş)
250 gr parça piliç eti (küp doğranmış)
yarım tatlı kaşığı kimyon
3/4 çay bardağı sıvıyağ
1.5 türk kahve fincanıyla su
tuz,karabiber

bütün sebzeleri büyükçe bir kaba alalım. içine piliç etini,tuzu,karabiberi ve kimyonu ekleyip,harmanlayalım.10-15 dk. sebzelerin sulanmasını bekleip sıvıyağ ekleyelim ve tekrar harmanlayalım.fırın torbasına doldurup,suyu ilave edelim.torbanın kendi teli ile ağızını baglayalım.torbyı yatık olarak tencereye yerleştirelim.içine 1 parmak su doldurup,torbanın üstüne bıçakla bir delik açalım.tencerenin kapagını kapatıp,kısık ateşte pişmeye bırakalım. sebzeleri poşetin içindeki suyuyla birlikte servis yapalım.



Hiç yorum yok: