5 Temmuz 2008 Cumartesi

KÖFTELİ KABAK SEFASI

Yine bana ait bir tarif :) gerçekten çok lezzetliydi...

bir kapta 250gr kıyma,bolca ezilmiş sarmısak,biraz ekmek içi,tuz,karabiber ve kimyonla köftemizi iyice yoğuruyoruz.
4 büyük kabağı boylamasına ikiye bölüp içini oyuyoruz.bir tencerede su kaynatıp tuz serpiyoruz ve kabaklarımızı 4-5 dk. haşlıyoruz.
kabaklarımızı süzüp,içlerine köftemizden parçalar alıp,yayıyoruz.fırın tepsimize kabaklarımızı diziyoruz.
bir kasede 1 yemek kaşığı salçayı suyla açıp,kabakların üzerine etrafına gezdirip,kabakların üzerine rende kaşar serpiyoruz.fırında pişirip sıcak servis yapıyoruz.

1 yorum:

Melek* dedi ki...

canım ne güzel gözüküyor ellerine sağlık