400 gr tavuk göğüsü
2 yumurta akı
75 gr un
30 gr tereyağı
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1.5 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı esmer şeker
1 limonun suyu
1 yemek kaşığı soya sosu
250 ml tavuk suyu
et döveceği ile tavuk etlerini inceltin.önce yumurta akına sonra una bulayıp,fazlasını silkeleyin.
tereyağı ve ayçiçek yağını tavada ısıtıp arkalı önlü kızartın.
mısır nişastası,şeker ve limon suyunu sos tenceresinde pişirin.soya sosu ve tavuk suyunu ekleyip,koyulaşıncaya kadar kaynatın.
etleri servis tabağına alıp üzerine sos gezdirin.limon kabuğu rendesi ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.
4 yorum:
soslarla hazırlanan tavuklara bayılıyorum.mutlaka deneyecegim.
Nefis gorunuyor Ezgicim, Ellerine saglik!
Canim,
coktan beri görüsemedik, nasilsin bakalim umarim iyisindir. Sen de benim gibi uzun bir ara vermistin bloguna benim gibi, ama artik bomba gibi dönmüssün ve böyle de devam edersin. Valla ben gayret ediyorum ne yalan, her zaman da bol vaktim olmasada sana birseyler karalamak istedim iste.
Limon soslu tavuk da cok lezzetli bu arada, ellerine saglik diyorum.
Lafa daldik, yemegi unuttuk dermisim:))
Selamlar ve kocaman öptüm
Off bayılırım ama portakallısını denedim limonluda emin,m harika olmuştur ellerine sağlık...
Yorum Gönder