2 su bardağı baldo pirinç
1 su bardağı nohut (haşlanmış)
500 gr kuşbaşı dana eti (haşlanmış)
60 gr tereyağı
2 soğan (yemeklik doğranmış)
3 su bardağı et suyu
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay kaşığı yenibahar
tuz,karabiber
isteğe göre çamfıstığı ve badem ilave edebilirsiniz.
pirinci bol suyla yıkayıp tuzlu ılık suda 20 dk. bekletiyoruz.
tencerede tereyağını eritiyoruz.soğanları kavuruyoruz.baharatları ekliyoruz.et,nohut,üzüm,pirinç ve et suyunu ekleyip kısık ateşte pişirin.pirinçleri ezmeden harmanlayıp sıcak servis yapın.
1 yorum:
bu pilavı hiçduymamıiştım sayende öğrendik canım ellerine sağlık sağlıkla kal...
Yorum Gönder