23 Mart 2010 Salı
ET ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ ???
Ete dokunarak taze olup olmadığını anlayabilirsiniz. Taze ete dokunduğunuzda parmağınızı ıslatmıyorsa et tazedir.
Bozulmuş et morumsu bir renktedir,kolayca parçalanır,ıslaktır. Dokunulduğunda yağı ele yapışır.
Taze etin rengi kırmızıdır,kokusu kendine has et kokusudur. Bozuk et ağır ve kötü kokar.
Etin esmerleşmiş olmasıda etin bozuk olduğunu gösterir.
Kıyma alırken önceden çekilmesine rağbet etmeyin. Seçtiğiniz etin kıymasını çektirmek daha doğru olur.
Ete parmağınız ile bastırdığınızda etin üzerinde parmak iziniz hemen kaybolmalıdır. Parmağınızın izi ette kalıyorsa,et bayatlamaya yüz tutmuştur.
Vitrinlerde kuvvetli ışık altında bulunan etlerin rengi sizi yanıltabilir. Etlere vitrin dışında bakıp kontrol etmek gerekir.
(kaynak:Emine Beder et yemekleri kitabı)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
Paylaşımın için teşekkürler...
valla ezgi et alacak durum kalmadıki millette.bizde dahiliz buna.gram gram giriyor artık et eve.
Et çok pahalı ama,paylaşıma teşekkürler.sevgilerrrrrrr.....
Et et et..
Ben biktim et görmekten :))
Esim kasap oldugu icin:))
Eylemin dedigi gibi türkiyede gercekten lükse kaciyor cok pahali oldugu icin...
Yinede allaha cok sükür...
Sevgiler
Yorum Gönder