23 Mart 2010 Salı

ET ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ ???


Ete dokunarak taze olup olmadığını anlayabilirsiniz. Taze ete dokunduğunuzda parmağınızı ıslatmıyorsa et tazedir.

Bozulmuş et morumsu bir renktedir,kolayca parçalanır,ıslaktır. Dokunulduğunda yağı ele yapışır.

Taze etin rengi kırmızıdır,kokusu kendine has et kokusudur. Bozuk et ağır ve kötü kokar.

Etin esmerleşmiş olmasıda etin bozuk olduğunu gösterir.

Kıyma alırken önceden çekilmesine rağbet etmeyin. Seçtiğiniz etin kıymasını çektirmek daha doğru olur.

Ete parmağınız ile bastırdığınızda etin üzerinde parmak iziniz hemen kaybolmalıdır. Parmağınızın izi ette kalıyorsa,et bayatlamaya yüz tutmuştur.

Vitrinlerde kuvvetli ışık altında bulunan etlerin rengi sizi yanıltabilir. Etlere vitrin dışında bakıp kontrol etmek gerekir.

(kaynak:Emine Beder et yemekleri kitabı)

4 yorum:

ARZU dedi ki...

Paylaşımın için teşekkürler...

Eylem dedi ki...

valla ezgi et alacak durum kalmadıki millette.bizde dahiliz buna.gram gram giriyor artık et eve.

annemineli dedi ki...

Et çok pahalı ama,paylaşıma teşekkürler.sevgilerrrrrrr.....

Ekin Mutfagi dedi ki...

Et et et..
Ben biktim et görmekten :))
Esim kasap oldugu icin:))

Eylemin dedigi gibi türkiyede gercekten lükse kaciyor cok pahali oldugu icin...
Yinede allaha cok sükür...


Sevgiler