artık sık sık uygulayacağım favori tariflerimden biri oldu
ben kazandibiyi evde kendim hazırladım isterseniz tarifine göre hazırlanmış hazır kazandibide kullanabilirsiniz.
6 dilim etimek
85 g (yarım su bardağı) toz şeker
200 ml (1 su bardağı) su
kazandibisi için
1/2 bardak pirinç unu
1/2 bardak nişasta
5 bardak süt
1 1/2 bardak toz şeker
2 tatlı kaşığı vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı pudra şekeri
Ekmekleri iri parçalara kırarak 6 adet hafif yağlanmış ısıya dayanıklı kaseye paylaştırın. Toz şekeri geniş bir kaba alın, kısık ateşte karıştırmadan eritin. Karamel rengi aldığında suyu ilave edin ve şeker eriyinceye kadar karıştırın. 2 dakika kaynatıp ocaktan alın, 5 dakika bekletin ve ekmeklerin üzerine dökün. Şuruplarını çekinceye kadar bekletin.
kazandibisi için:
Pişerken topaklanmaması için pirinç unu ve nişastayı biraz süt ile ezerek bir tencereye koyun. Ateşi yakarak sütü ip gibi karışıma akıtın. Hep aynı yöne karıştırarak muhallebiyi 10 dakika pişirin.
Şekeri ilave edip karıştırın. Koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Ateşi kapatın. Vanilyayı katıp karıştırın.
ocaktan aldığımız kazandibiyi arada karıştırarak 10-15 dakika soğutun ve ekmeklerin üzerine paylaştırın. Fırın tepsisine 1 cm derinliğinde su doldurun, kapları içine oturtun ve 200 derece ısıtılmış fırının üst gözünde üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
ılındıktan sonra buzdolabında en az 1-2 saat soğutup servis yapın.
9 yorum:
Ezgicim cok nefis görünüyor ,kulaga hos geliyor gözede eminimim damagada hos gelecektir.Ellerine saglik hayatim,afiyet seker olsun.Sevgiyle kal.
Çok nefis görünüyor, ellerinize sağlık, kazan dibini bu şekilde yemek lazım.Sevgiler.
Ellerine saglik canim...
Enfes olmus...
Himm...
Sevgiler..
Görüntü süper bayıldım ellerine sağlık canım...
Sevgiler...
www.gonuluncelezzetler.com
ellerine sağlık canım çok güzel olmuş
cok güzel görünüyor
ellerine saglik canim
ellerine sağlık ezgicim nefis görünüyor..sevgiler
canım sayfamda senin için bir dostluk bildirimim var kabul edersen seviniri.sevgilerimle berna
Çok lezzetli görünüyor Ezgi'ciğim, ellerine sağlık.
Yorum Gönder