23 Mart 2010 Salı

KÖRİLİ KARİDES

hem çok pratik,hemde çok lezzetli bir tat arıyorsanız mutlaka denemelisiniz...

1 kg karides
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 taze soğan (kıyılmış)
2 yemek kaşığı maydanoz (kıyılmış)
1 diş sarmısak (ezilmiş)
1 tatlı kaşığı köri baharatı
2.5 yemek kaşığı un
300 ml krema
2 yemek kaşığı limon suyu
tuz

sarmısakları zeytinyağında karideslerle birlikte soteleyin.köri,tuz ve limon suyunu ekleyip karıştırın.un ilave edin ve 1-2 dk. daha pişirin.
ocaktan alıp kremayı ekleyin ve karıştırarak tekrar kısık ateşe alın.ince doğranmış taze soğanları ve kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırdıktan sonra yanında pilavla sıcak servis yapın.

3 yorum:

umutluhayat dedi ki...

ellerinize sağlık çok güzel

Adsız dedi ki...

karidesin yanındaki patates salatasımı?tarifini istiyorum
lütfen!FiLiZ

EZGi :)) dedi ki...

sevgili filiz patatesler salata değil.baharatlarla harmanlanmış fırında patates.
tarifi ise;
büyük küpler halinde doğradığın patatesleri bir kaba alıyorsun. tuz,pulbiber,kekik,biberiye,karabiber serpip,zeytinyağı gezdiriyorsun.bir güzel harmanlayıp fırın kabına aktarıyorsun ve fırında pişiriyorsun.
bu arada çok fazla baharat serpmemelisin. sevgiler