8 Nisan 2010 Perşembe

TAVUKLU TART

çooooooook lezzetli...

hamuru için:
1/2 paket tereyağı veya margarin
2 çorba kaşığı yoğurt
2.5-3 su bardağı un
1/2 paket kabartma tozu
tuz
üzeri için:
1/2 tavuk göğsü(haşlanmış)
1 büyük konserve garnitür veya haşlanmış 1'er adet patates,havuç ve 100gr bezelye
tuz,karabiber
sosu için:
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
tuz

75 gr kaşar rendesi

unu eleyip havuz gibi açalım.hamur için gerekli tüm malzemeleri ekleyip,özlü bir hamur yoğuralım.
25-30 cm çapındaki fırın kabını margarinle yağlayıp tabanına un serpelim.
hamuru kenarları 2-3 cm yukarıda kalacak şekilde kalıba yerleştirelim.
ısıtılmış 200 derece fırında hafif pembeleşene dek pişirelim.
bir kapta tiftiklenmiş tavuk göğsünü,garnitürü,tuz ve karabiberi karıştıralım.
tavaya sıvıyağı alalım.unu ekleyip hafifçe sararıncaya kadar karıştıralım.karıştırmaya ara vermeden sütü ve tuzu ekleyerek koyulaşıncaya kadar pişirelim.
ocaktan alıp tavuklu harcı ekleyelim ve iyice karıştıralım.
pişen tart hamurunun üzerine yayalım.üzerine bolca kaşar rendesi serpip fırının üst gözünde kaşarlar iyice eriyinceye dek pişirelim.
arzuya göre tartölet kalıplarında da pişirilebilinir.

20 yorum:

aydilber dedi ki...

bayıldım ..ellerine sağlık.görüntü süper,eminim tadıda öyledir...

Selestia Hülya Karayel dedi ki...

ezgiiii ağzımın suyu aktı :) ellerine sağlık :)

Gönülünce dedi ki...

Tartın nefisss görünüyor canım ellerine sağlık...
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

ellerine saglik canim,cok nefis görünüyor...


Sevgilerimle...

umutluhayat dedi ki...

offff yerim ben onu yerim.harika olmuş.ellerinize sağlık

Ordanburdanhayattan dedi ki...

enfes görünüyor Ezgicim, ellerine sağlık

Pembe Tatlar dedi ki...

Eminimki çok lezzetlidir canım ellerine sağlık...

Unknown dedi ki...

Harika bir görüntü açken bakmamak lazım. Ellerine sağlık Ezgi..

Bir Dilim Düş dedi ki...

Ben de denemiştim 1-2 kere başka bir tarifti ve çoook lezzetli gerçekten de bunu da deneyeceğim.

Sevgiler,
Evren

whiterose dedi ki...

tebrikler ben aranıza yeni katıldım blogun geyet başarılı bence arşivler de enginarlı köfte vardı denicem .......sonra görüşürüz.

Dilek Sokullu CANDAN dedi ki...

İşin içinde tavuk varsa dayanamam.
Çok seviyorum ne yapaayım:)))))
Harika görünüyor.
Ellerine sağlık canım....
Sevgiler....

balböcükleri dedi ki...

merhaba blogynuzdan kuntakinte tarifine baktım ama malzemede margarin yazılmamış ve nekadar miktarda kullanıldığıda.zahmet olmazsa öğrenebilirmiyim.denemeyi düşünüyorum

EZGi :)) dedi ki...

sevgili serpil uyardığın için çok teşekkür ederim yazmayı unutmuşum hemen düzelttim.
1 paket margarin kullanılacak benim çok sevdiğim bir kek beğeneceğini düşünüyorum denersen yorumunu bekliyorum sıcacık sevgiler

sevimin sayfasi dedi ki...

tartin nefiss görünüyor canim
ellerine saglik

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Ezgıcıgım selam canım bende bu aralar pek nadır yazı ekleyebılıyorum ama sayfana gelınce acıkıverdım .Ellerıne saglık canım .Sevgıler..

canikom dedi ki...

tart çok güzel olmuş ellerinize sağlık,tartölet kalıplarım aliminyım olanından yağlamamıza gerek var mı acaba.tşk ederim

EZGi :)) dedi ki...

sevgili canikom öncelikle sitemi ziyaretin ve güzel yorumun için çok tesekkür ederim.
evet tatrtölet kalıplarınızı mutlaka margarinle veya tereyağı ile yağlayıp tabanına hafifçe un serpin.
teflon harici kalıplarda mutlaka yapışır. ki ben teflon kalıpları biraz da olsa yağlıyorum onlarda bile arada yapışma riski oluyor.
denersen eğer yorumunu bekliyorum.sıcacık sevgiler

Selestia Hülya Karayel dedi ki...

ezzzgiii ben ne güzel bu tarifi unutmuştum yorum gelince yine hatırladım yaaa :) açııım diyetteyiiim ağzımın suyu aktııı insafff :D valla öyle güzel görünüyor ki içim eridiiii

Adsız dedi ki...

merhaba
margarın oda sıcaklıgındamı olmalı ?
elınıze sağlık
pınar

EZGi :)) dedi ki...

evet pınarcım margarinin oda sıcaklığında iyice yumuşamış olması gerekiyor sıcacık sevgiler