11 Mayıs 2010 Salı
BEŞAMEL SOSLU,KIYMALI FIRIN MAKARNA
1/2 paket fırın makarna (herhangi bir makarna çeşiti ilede yapılabilir)
250 gr kıyma
1 büyük boy soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
tuz,karabiber,pulbiber
1 paket beşamel sos
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzüyoruz.
kıymayı kıyılmış soğanla birlikte kavurup baharatları ekleyerek ocaktan alıyoruz.
beşamel sosu tarifine göre hazırlıyoruz.
haşladığımız makarnayı beşamel sosa ekleyip iyice karıştırıyoruz.
makarnanın yarısını yağlanmış tepsiye yayıyoruz.üzerine kıymalı karışımı koyup üzerine biraz kaşar rendesi serpiyoruz.kalan makarnayıda üzerine yaydıktan sonra en üstte bolca kaşar rendesi serpiyoruz.
fırında kaşarlar iyice eriyinceye kadar pişirip sıcak servis yapıyoruz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
6 yorum:
ufff ezgicim yoldan çıkarıyorsun beni :))) yine beşamel yine kaşar bi de makarna var işin içinde hele kıyma da olunca of of offf :)))
ellerine sağlık canım :) bunu ben de deneyeyim ;)
Makarna, kıyma, beşamel sos sevdiğim şeyler bir arada. Canım istedi nolcak şimdi :) Eline sağlık.
harika tek kelime ile harika birden karnımın acıktığını hissettirdi bana.ellerine sağlık canım
Cok severim firinda makarna bol kasarli hmmm...hergün yiyebilirim...
Nefis bir goruntu, ellerine saglik!
akşam yemek saatinde harika bir mide gurultusu geldi benden:)) sebebi sensin Ezgi:)) ellerine sağlık
Yorum Gönder