8 Şubat 2012 Çarşamba
AYÇEKİRDEKLİ KITIR
bu çok lezzetli kıtırları denemenizi tavsiye ediyorum...
1 su bardağı un
1/2 su bardağı tam buğday unu
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
4 çorba kaşığı margarin (Oda sıcaklığında yumuşamış)
4 çorba kaşığı süt
1 tatlı kaşığı limon suyu
üzeri için:
1 yumurtanın akı
Susam, çörekotu, ayçekirdeği içi
Un, tam buğday unu , kabartma tozu, tuz ve şekeri bir kabın içerisine eleyin.
Sütü, limonu ve margarini bu karışıma ekleyin ve parmak uçlarınızla yoğurun. Hamur kuru olursa çok az süt ekleyebilirsiniz. Eğer elinize yapışan bir hamur olduysa çok az un ekleyerek hamuru toparlayın.
Hazırladığınız hamuru merdane ile incecik açın. Kare ya da dikdörtgen şeklinde açabilirseniz daha iyi olur. Üzerine yumurta akını hafifçe çırparak sürün. Susam, çörekotu ve ayçekirdeği serpin.
Hamuru keskin bir bıçakla küçük kareler halinde kesin. Kareleri spatula yardımıyla dikkatle alarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıralayın.
Önceden 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dk, üzerleri kızarana kadar pişirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
7 yorum:
ellerine sağlık ezgicim..çok lezzetli görünüyor kıtırların..sevgiler.mutlu günler
ellerine sağlık canım..
nefis görünüyorlar..
sevgiler..
Görüntüsü süper Ezgicim değişikde bi tarif olmuş, ellerine sağlık...
Bizim fırında görüyorum hep ama nasıl yapıldığını bilmediğim için cesaret edip hiç almamıştım, tarifini vermen harika olmuş. Teşekkürler canım, en kısa zamanda deneyeceğim inşallah. Ellerine sağlık. Sevgiler...
Çıtırlar nefis görünüyor ellerine sağlık canım...
Sevgiler...
ayçekirdekli hiç düşünüp yapmamıştım,ilginç olmuş,yapacağım ama eline sağlık
bir teyzem var çekirdek hastasıdır kendisi. oturur kocaman bir kaseyi kendisi bitirir. Bu tarifi yapıp ona götürsem acaba ne hissederdi? diye düşündürdü beni görüntüler. Nefis olmuş ellerine sağlık.
Yorum Gönder