8 Şubat 2012 Çarşamba

AYÇEKİRDEKLİ KITIR



bu çok lezzetli kıtırları denemenizi tavsiye ediyorum...

1 su bardağı un
1/2 su bardağı tam buğday unu
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
4 çorba kaşığı margarin (Oda sıcaklığında yumuşamış)
4 çorba kaşığı süt
1 tatlı kaşığı limon suyu
üzeri için:
1 yumurtanın akı
Susam, çörekotu, ayçekirdeği içi

Un, tam buğday unu , kabartma tozu, tuz ve şekeri bir kabın içerisine eleyin.
Sütü, limonu ve margarini bu karışıma ekleyin ve parmak uçlarınızla yoğurun. Hamur kuru olursa çok az süt ekleyebilirsiniz. Eğer elinize yapışan bir hamur olduysa çok az un ekleyerek hamuru toparlayın.
Hazırladığınız hamuru merdane ile incecik açın. Kare ya da dikdörtgen şeklinde açabilirseniz daha iyi olur. Üzerine yumurta akını hafifçe çırparak sürün. Susam, çörekotu ve ayçekirdeği serpin.
Hamuru keskin bir bıçakla küçük kareler halinde kesin. Kareleri spatula yardımıyla dikkatle alarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıralayın.
Önceden 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dk, üzerleri kızarana kadar pişirin.

7 yorum:

fatosun mutfagından... dedi ki...

ellerine sağlık ezgicim..çok lezzetli görünüyor kıtırların..sevgiler.mutlu günler

kalpkurabiye dedi ki...

ellerine sağlık canım..
nefis görünüyorlar..
sevgiler..

MeLc dedi ki...

Görüntüsü süper Ezgicim değişikde bi tarif olmuş, ellerine sağlık...

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Bizim fırında görüyorum hep ama nasıl yapıldığını bilmediğim için cesaret edip hiç almamıştım, tarifini vermen harika olmuş. Teşekkürler canım, en kısa zamanda deneyeceğim inşallah. Ellerine sağlık. Sevgiler...

Gönülünce dedi ki...

Çıtırlar nefis görünüyor ellerine sağlık canım...
Sevgiler...

nanemaydonoz sofrasıGÜL dedi ki...

ayçekirdekli hiç düşünüp yapmamıştım,ilginç olmuş,yapacağım ama eline sağlık

Unknown dedi ki...

bir teyzem var çekirdek hastasıdır kendisi. oturur kocaman bir kaseyi kendisi bitirir. Bu tarifi yapıp ona götürsem acaba ne hissederdi? diye düşündürdü beni görüntüler. Nefis olmuş ellerine sağlık.